1K
2018-08-15 591 views
唔止一次到訪呢間餐廳了,最初喺荃灣店開張不久就試過,估唔到已經開到黎屯門,真係朋友講我先知。餐廳位於3樓,之前baby cafe嗰個位,位置唔算多,簡單重新裝修過,同荃灣店嘅粉紅色主題有少少唔同,比較低調,冇咁女性化。平日晚上,客人甚多,如果想食主打嘅龍蝦產品,真係要早少少,因為我地八點鐘左右到達,龍蝦包、龍蝦湯底都沽清了二人枱比較窄,三人以上坐嘅枱會闊落啲。值得一提,當日招呼嘅全為男店員,夠醒目,亦有禮,忙得黎都照顧得到店面嘅客人。呢方面稍勝荃灣店,令我地留低深刻嘅印象餐牌供應西餐為主,有沙律、湯、小食,主食有西冷、三文魚、豬肋骨、意粉、意大利飯、薄餅、漢堡、烏冬等,人均消費約$200。之前黎過都係食左大部份人會揀嘅層架套餐,敵唔過少女心,成班女仔食嘅話可以,確實幾適合影相。但如果同行有男士,我就比較建議單點了,始終套餐份量較少。今次我地單點一份意大利飯、烏冬、小食再加兩杯飲品,就已經夠哂飽龍蝦芝士雞翼 $78一份四隻,面頭加左龍蝦芝士醬,伴上沙律,味道都唔錯。雞翼炸到香脆,肉質都仲幾嫩,不過龍蝦、芝士味都欠奉。煎帶子芝士蘆荀意大利飯 $128第一次食意大利飯,份量適中,面頭灑左少少

龍蝦芝士雞翼 $78

龍蝦芝士雞翼

煎帶子芝士蘆荀意大利飯 $128
第一次食意大利飯,份量適中,面頭灑左少少芝士片,有三粒煎帶子。飯粒唔會太硬身,而且幾creamy,難得我同另一半都鐘意。煎帶子食落新鮮,輕輕煎過,仲幾有彈性。

煎帶子芝士蘆荀意大利飯
蕃茄芝士濃湯、什錦海鮮、手打烏冬 $90 +叉燒、溏心蛋 $30
原本想叫龍蝦湯底架,但賣哂,唯有下次再試。蕃茄湯底非常稠身,放喺石鍋當中,一直保溫,所以一路食都唔會話凍左。海鮮就弱啲啦,係蟹柳、蜆仔、魷魚等,烏冬兩個人分享足夠,手打烏冬偏腍身,好滑溜,配合湯底真係幾好食。我地仲追加左溏心蛋同叉燒,兩樣都唔錯喎,溏心蛋都係粉紅色,好鬼少女味,而且流心度高
叉燒都唔差,厚切,有濃郁肉味,肥瘦半半,口感嫩腍

Lady's Beer $48
呢杯係少女的啤酒,其實面頭係奶油扮啤酒泡,入口夠滑,唔會太膩。底層係蘋果梳打,甜度適中,食完主餐再飲,都幾舒服,唔會漏。

Lady's Beer
Superwoman $58
好搞笑,揀左幾杯飲品,都賣哂呢,睇黎我揀嘅款式都比較熱門,最終點左呢杯superwoman。成杯飲品好大杯,而且賣相好浮誇。用火龍果打成,有少許糖水感,可以接受,保留水果嘅纖維,十分冰涼。入面仲有啲類似愛玉,口感爽脆,幾好噍。

Superwoman

整體而言,餐廳嘅環境都可以,雖然消費略高,不過食物味道唔錯。今次我地散叫,亦比起點套餐份量來得多、足,食得好飽呢。
2018-08-14
Type of Meal