2010-12-10
朋友生日講到明話想食上海野, 我就上open rice搵到呢間, 價錢適中, 評價唔錯。結果好滿意, 一行6人, 講講都讚不絕口, 全部食晒!百頁馬蘭頭呢款菜得好少地方有得食, 同行6人都係第一次試, 點知一試難忘呀, 好清新, 好好味, 作為第一道菜, 真係好適合, 成果人都醒神晒, 必試呀!!! 每人先食得兩舊, 真係唔係幾夠呀醉雞加$10可以轉雞脾, 不過我地都轉到, 唔駛轉都已經好好吁, 隻雞好滑, 夠凍, 而且好香酒味, 就係細碟左少少...鮮拆蟹肉小籠包呢個都好味, 入面真係有蟹肉, 有中上水平, 皮亦都夠軟熟都薄, 連上面的頂位都夠軟身, 其實我地仲有叫普通鮮肉小籠包, 不過妹子冇食, 但係朋友就話都好好味松子桂花魚個汁唔會太甜, 有少少酸酸地, 好開胃同好脆口, 一人分一D, 5分鐘都冇就成條魚冇晒, 不足的就係松子味唔夠雞絲粉皮呢個都整得好好味, D花生醬落得岩岩好, 雞絲唔韌, 青瓜絲爽口, 唔錯糖醋排骨原來我地一心想食個個係糖醋小排骨, 點知叫左糖醋排骨, 不過都好味, 都松子桂花魚個汁有D似, 不過就甜D, 排骨其實即係豬排, 豬排好腍, 但係又唔會好肥, 有
百頁馬蘭頭
醉雞
鮮拆蟹肉小籠包
松子桂花魚
雞絲粉皮
糖醋排骨
原來我地一心想食個個係糖醋小排骨, 點知叫左糖醋排骨, 不過都好味, 都松子桂花魚個汁有D似, 不過就甜D, 排骨其實即係豬排, 豬排好腍, 但係又唔會好肥, 有碗白飯就正啦
金銀絲卷
呢D傳統野真係買少見少, 呢度就都有得食, 但係妹子就覺得唔係絲, 但係都算唔錯, 但係炸的好食D
賽螃蟹
呢個好滑, 好多蟹肉, 朋友未食過, 叫的時候以為係成隻蟹, 哈哈
食完仲未夠飽, 我地就叫左碟京蔥五花腩炒年糕, 辣辣地, 好野味
大家都食到好滿足, 大住個肚走