2020-09-22
之前食過一次呢間既外賣,一直念念不忘。但因為工作同住嘅地區都唔近九龍城,所以一直都過唔到嚟食。今日早咗收工,所以就揸緊機會,同男朋友過咗嚟覆桌。香港而家放寬咗堂食,所以今次終於可以食到熱辣辣、新鮮嘅食物。果然亦冇辜負我哋嘅期望!主食我哋叫咗滷肉飯、同埋韭菜水餃新竹米粉。滷肉飯一如以往,keep到水準,非常香!我哋兩個本身都係無飯市民,但因為太好味,真係食唔停口,食到乾乾淨淨。而韭菜水餃新竹米粉,先講韭菜水餃,餡料非常足,韭菜味香濃,非常正!而新竹米粉配上湯底,非常入味,每一條米粉都索晒湯,湯底亦都非常滋味,連埋湯一齊食,非常香濃!小食方面,我哋叫咗師大香酥豬扒、夜市花枝丸,香酥豬扒肉質非常嫩,一啲都唔硬。炸粉唔厚,仲有一種香甜嘅味道。而花枝丸外脆內軟,非常足料,熱辣辣好香口,必食推介!飲品方面,我哋都試咗啲新嘢,叫咗台灣苿香綠茶同埋冷泡桂花烏龍,兩個飲品都唔差,苿香同桂花味既原味都非常清晰,相信唔係靠調味料調出嚟。.我哋兩個人食飽飽埋單都係百幾蚊,以呢個價錢,食到咁嘅質素,絕對係超值!餐廳並唔係裝修得非常高級,走簡潔路線,絕對係實而不華嘅代表。
而花枝丸外脆內軟,非常足料,熱辣辣好香口,必食推介!