2019-05-13
是日朋友揀左尼間IG-able嘅餐廳食下午茶,滿心期待身處係綠洲(大家係openrice提供嘅相)嘆一嘆!🙈 但去到先發現book錯日子(由於餐廳比較少位,俾食客坐得鬆動啲,所以一定要book位),好彩侍應話好快有位!💥原來,唔係綠洲範圍有位 😅 係加開嘅細房⋯⋯ 細房僅僅放到2張4人枱,一拉埋門傾計好應聲 🙉 同想像差好遠⋯⋯而且3點5坐低⋯⋯侍應話3點半 last order.. 短短5分鐘已經被問幾次想食咩(係有禮貌嘅) 😅😅 所以大家要留意時間喔!- - - - - - 從餐廳嘅擺設同餐具都睇感受到餐廳嘅誠意🥴1. 蜜桃紅茶($48)紅茶味濃,想像係比snapple嘅peach tea更好飲。2. 牛油果,蘋果,奇異果沙冰($72)🥑🍎🥝口感異常清新,平衡得好好😻 不過話明沙冰,好凍😹 (餐廳冷氣好勁,要帶多件衫)3. 芝士黑松露焗薯條($98)好 大 碟!好 多 黑 松 露! 😹 碟薯條同黑松露嘅份量多到有啲嚇親我,不過真材實料,朋友讚過不停!4. 櫻花樹下的突發奇想 ($158)整個甜品嘅設計好靚,粉紅色棉花糖環繞朱古力百力支,插係角落果舊brownie上,真係好似一棵櫻花
- - - - - -
從餐廳嘅擺設同餐具都睇感受到餐廳嘅誠意🥴
1. 蜜桃紅茶($48)
2. 牛油果,蘋果,奇異果沙冰($72)🥑🍎🥝
3. 芝士黑松露焗薯條($98)
4. 櫻花樹下的突發奇想 ($158)
整個甜品嘅設計好靚,粉紅色棉花糖環繞朱古力百力支,插係角落果舊brownie上,真係好似一棵櫻花樹🌸🌳。而brownie嘅黑朱古力濃度比坊間高👍🏻 口感唔會膩!
不過尼個價錢偏貴💸 可以食到一個main了
最後,食食下侍應知會出面綠洲範圍有枱可以轉坐💪🏼🥳: