2018-02-12 76 views
🎏Improvisation ($348 for 2ppl) 一坐低會俾左welcome drink我地飲先係新鮮士多啤梨汁🍓,一D都唔酸好FRESH.之後甜品師會問我地有D咩字會想寫係幅甜品畫到,大家仲可以叫甜品師為大家畫上自己的卡通人物😍我地就畫左SNOPPY🐶😝.有黑白灰3款嘅畫墊俾大家揀之後甜品師就會開始畫畫🎨主要用四種醬黎畫有芒果椰子 香芋 車厘子甜品師仲會好細心咁問我地有邊種味不太喜歡食,佢就會落少D真係每一幅甜品畫都係獨一無二.配料方面有可可脆脆 🍫朱古力布丁花生麻糬🥜桔子果凍 焦糖脆脆🍯同埋好特別既Wasabi芝士🧀.主角係甜品師即場用液態氮令到液體變成雪糕,好神奇啊!有酸甜既紅酒紅桑子雪芭和竹炭朱古力味我就好鍾意竹炭朱古力味,朱古力味好濃而紅酒紅桑子雪芭就比較酸,好啱配埋龍酥糖絲一齊食.Signature Fruit Tea (+$35 upgrade)用呢個蒸餾形式嘅壺好特別好吸引,上層有士多啤梨同乾花,下層係潽洱茶加熱後上層的水果汁會慢慢漏落下層的潽洱茶令到潽洱茶有好香濃的士多啤梨味真心推薦大家叫黎試下.Mocha (+$15 upgrade)係用朱古力黎拉花咖啡

有黑白灰3款嘅畫墊俾大家揀
之後甜品師就會開始畫畫🎨
主要用四種醬黎畫有芒果椰子 香芋 車厘子
甜品師仲會好細心咁問我地有邊種味不太喜歡食,佢就會落少D
真係每一幅甜品畫都係獨一無二
配料方面有可可脆脆 🍫朱古力布丁

主角係甜品師即場用液態氮令到液體變成雪糕,好神奇啊!
有酸甜既紅酒紅桑子雪芭和竹炭朱古力味
我就好鍾意竹炭朱古力味,朱古力味好濃
而紅酒紅桑子雪芭就比較酸,好啱配埋龍酥糖絲一齊食

真心推薦大家叫黎試下
Mocha (+$15 upgrade)

係用朱古力黎拉花
咖啡味很濃
非常適合情侶,好朋友一齊黎食
會俾到大家有驚喜嘅感覺
黎之前記得訂位因為就咁 walk in 黎要等好耐架
🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏
ATUM Desserant (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道459-461號The L. Square 16樓