2023-08-06
剛從日本番黎的小妹 食西餐都依番間日本風味西餐 唔知大家知唔知這間扒房是日本傳來的 確實食落都會食到啲日本味 例如係醬汁同配料等等都會有啲日式感🤭 除左日式扒房吸引之外 佢嘅view絕對係一大賣點 因為座落係山頂 仲係全港最高有露台嘅餐廳 晚市18:30後仲設有免費sparkling wine 可以行出露台同朋友一路摸酒杯底 一路睇夜景😍呢張就係喺露台影 超級靚又唔洗同人逼😆😍 講左咁耐係時候講食物😂 🗓️3 Courses Dinner Menu 最豐富又較經濟就係三道菜晚餐 價錢由$358-$588不等 視乎你揀咩主菜 我同朋友一場黎到扒房都想鋸扒 就叫左兩種唔同嘅扒share食🤤🥗🫕前菜煙三文魚 凱撒沙津蟹肉龍蝦濃湯前菜有幾種 我地就揀左一個沙津一個湯 質素都對得住個價錢同環境 沙律嘅煙三文魚化成兩朵花花 一朵花花由3片煙三文魚砌成 姐係有6片三文魚 超級足料 而且菜新鮮 醬惹味 開胃🤣湯方面一上菜已經令人流口水 因為龍蝦味好香 真正飲個陣啖啖都舀到蟹肉 龍蝦湯愛好者必試😋😋🥩主菜炭燒烏拉圭頂級西冷(250克)炭燒大蝦 美國頂級牛柳(100克)扒房真係唔同普通西餐廳 兩個扒都好高質
呢張就係喺露台影 超級靚又唔洗同人逼😆 😍 講左咁耐係時候講食物😂
🗓️3 Courses Dinner Menu
🥗🫕前菜
煙三文魚 凱撒沙津
蟹肉龍蝦濃湯
🥩主菜
炭燒烏拉圭頂級西冷(250克)
炭燒大蝦 美國頂級牛柳(100克)
扒房真係唔同普通西餐廳 兩個扒都好高質素 而且愛好鋸扒嘅大家相信都知道西冷同牛柳都會冇咁肥 食落冇咁有罪疚感 如果想二選一 牛柳就會再冇咁多油脂 但唔好誤會以為冇油脂就唔腍 呢度牛柳絕對係唔洗點咀嚼 一切就開
如果想淨係鋸扒 又想食到少少肥 我推介250完西冷 因為肉量真係多好多 而且會有少少油脂位 岩曬鍾意食肥肥嘅大家(包括我😂😂) 炭燒味好香 再配上有日本風味嘅燒汁 令人停唔到落黎
食牛柳就會配大蝦 蝦肉好晶瑩剔透 食落亦同樣新鮮彈牙 不過牛柳就會細舊少少 食肉獸未必夠 配料方面耐者都會有秋葵 西蘭花等等 秋葵都好有日本風味 再可以配啲芥辣食 Ichiban!🙃
🍨🍮🍰甜品
美式芝士蛋糕 意式雪糕
芒果希甸 意式雪糕
兩個 甜品都會配意式雪糕 雪糕會夾啲餅碎 夾埋好好食 我較鍾意芝士蛋糕 非常實淨 芝士味香濃 份量作為跟餐甜品亦足夠有突 芒果布甸質地就會流質啲 但就冇芝士蛋糕咁膩 睇個人喜好😆😆