2018-07-14
今日放半晝,做完野就打算同左個大食同事一齊係附近嘆返個late lunch見到呢間餐廳既裝修幾別緻,set lunch唔貴唔洗加一,所以我地就揀左係到食lunch set有八款,同事要左set A既steak$138,我就睇中set G既焗意式香草芝士海鮮飯$78,大食同事驚唔飽,所以仲另外要左碟 炸雞翼一齊shareset lunch 包左餐湯/自助沙律吧我地都揀左食沙律,選擇有7-8款,仲有2種沙律汁可以揀食完沙律個主菜都好快黎到啦,同事既steak真係好大份,真係有足10安士!!!同事分左啲俾我食,雖然肉質未去到十分嫩淋,但食落無乜筋位,加上牛味都幾濃,至少一定唔係俾d鬆肉粉乸到無曬質感既“牛扒”,味道都ok我既焗飯亦唔錯,飯量適中,焗得熱辣辣,個香草味好出好香,海鮮配料都有唔少,有成四隻蝦架個雞翼一客有6大隻,炸得脆身唔油,但食落唔乾,keep到有肉汁同大食既同事食有個好處,就係想食多d款都唔怕會浪費我地見到佢地既cake都唔貴,只係$18-$22,所以都每人揀左款再share我地分別揀左 柚子cheesecake同黑芝麻cheesecake ~呢兩款都係$22件估唔到件cak
set lunch 包左餐湯/自助沙律吧
我地都揀左食沙律,選擇有7-8款,仲有2種沙律汁可以揀
同大食既同事食有個好處,就係想食多d款都唔怕會浪費
估唔到件cake既份量都幾大,唔係平日跟餐既迷你cake仔,仲要有咁精美既擺盤
兩款cheesecake食落都好幼滑,又唔會過甜,$22件絕對值得一試!!!
朋友中意柚子味帶有微酸,食落就清新啲;自已就中意芝麻味,食落香濃啲
同事跟餐飲檸茶,而我就加錢試下個水果茶,呢度既水果茶調得相當唔錯,好香果味!食完件cake再飲啖熱果茶,真係好嘆
更值得一讚既係呢度既服務好好,店員個個都親切有禮,態度殷勤友善,為呢餐加左唔少分!!睇返先知原來餐廳新開無耐,希望小店可以keep住呢份熱誠
食物質素:🤤🤤🤤(5🤤最優)
價格水平:💰💰💰(5💰最貴)
環境裝修:✨✨✨✨(5✨最好)
服務態度:🌟🌟🌟🌟🌟(5🌟最佳)
整體評分:❤❤❤❤❤❤❤(10❤滿分)
是次評論及分數視乎進餐當天的品質而訂,亦同為個人觀感:)