2013-10-28 890 views
香港要找尋平價民間小食店越黎越難果份自家經營既熱心同味道好珍貴日新鮮豆槳就有一份咁既感覺雖然係中環區但比較偏遠。附近都係大排檔而佢地門面都係好簡陋最基本既膠椅同鐵桌全店最精美既係牆上各種飯既相款式都係最普通既家常菜離唔開雞牛豬配咖哩。滑蛋特別些既可以簡便當或冷麵亦可以搭壽司其實以佢小店咁既規模都叫好多選擇是日叫左個咖哩雞肉飯用一個發保膠碗裝同賣相一樣真係好平實既菜式雞件四舊。係炸脆左個皮的肉質不過不失,偏硬薯仔有好多舊。都算淋同入味其實主要黎係想試佢地自家豆槳有好多唔同配料杏仁。紫米。薏米。紅豆全部健康養生。仲只係八蚊杯我要左凍紫米唔太甜。底下面紫米好多煙韌有口感。飲哂杯豆槳之後仲有成兩厘米高既紫米坐底真材實料!除此之外其實中式小食更吸引好多早餐類既包呀。腸粉粢飯都有供應我睇中個家鄉煎薄餅。鐘情自家製只此一家既感覺即叫即煮賣相好好!好工整既圓形一片鋪有蔥花。而且真係好薄好薄切好六片比你食落第一啖會有燒焦左既味但其實佢又唔算煎得燶鐘意佢個口感帶煙韌冇咩特別材料都夠香講起都想食一片。飲住豆槳仲夾另外食得咁滿足係因為員工全部好溫馨個個都上左年紀嬸嬸同伯伯但感覺好熱心照顧每一個客既需要好濃既人
香港要找尋平價民間小食店越黎越難
果份自家經營既熱心同味道好珍貴
日新鮮豆槳就有一份咁既感覺

雖然係中環區
但比較偏遠。附近都係大排檔
而佢地門面都係好簡陋
最基本既膠椅同鐵桌
全店最精美既係牆上各種飯既相
款式都係最普通既家常菜
離唔開雞牛豬配咖哩。滑蛋
特別些既可以簡便當或冷麵
亦可以搭壽司
其實以佢小店咁既規模
都叫好多選擇
是日叫左個咖哩雞肉飯
用一個發保膠碗裝
同賣相一樣真係好平實既菜式
雞件四舊。係炸脆左個皮的
肉質不過不失,偏硬
薯仔有好多舊。都算淋同入味
其實主要黎係想試佢地自家豆槳
有好多唔同配料
杏仁。紫米。薏米。紅豆
全部健康養生。仲只係八蚊杯
我要左凍紫米
唔太甜。底下面紫米好多
煙韌有口感。飲哂杯豆槳之後
仲有成兩厘米高既紫米坐底
真材實料!

除此之外其實中式小食更吸引
好多早餐類既包呀。腸粉粢飯都有供應
我睇中個家鄉煎薄餅。
鐘情自家製只此一家既感覺
即叫即煮
賣相好好!好工整既圓形一片
鋪有蔥花。而且真係好薄好薄
切好六片比你
食落第一啖會有燒焦左既味
但其實佢又唔算煎得燶
鐘意佢個口感帶煙韌
冇咩特別材料都夠香
講起都想食一片。飲住豆槳仲夾

另外食得咁滿足係因為員工全部好溫馨
個個都上左年紀嬸嬸同伯伯