2020-11-27
今日同朋友約好詳談近況, 疫情關係, 都少見咗, 難得相約, 當然要揀間唔會好速忙被趕嘅餐廳樓上 cafe 會係最好嘅選擇, 我之前都有來過薯仔屋, 因為有位朋友好喜歡玩足球機, 我又無玩過, 就跟佢來過一次不過今次再訪, 又有另一返體會, 感覺好親切餐廳員工好細心, 我早到了, 佢先比杯水我等朋友, 又為我介紹餐牌上菜式, 有一個得獎嘅燒豬肋骨, 另外亦提到餐廳經已營業16年 (果然唔容昜), 以及牆上那些畫, 是由老闆畫的!除咗餐牌, 仲介紹一下餐廳嘅寵物比我認識, 佢地嘅習性等, 小動物可以隨意拍照, 動物可愛, 肥肥白白好健康, 最有 heart 係老闆收留一D被棄養動物, 非常有愛心!員工見我朋友未到, 又招呼我玩遊戲機, 不過我揀咗睇漫畫, 我被蠟筆小新所吸引, 那些年嘛!餐廳外賣3折, 用膳其間都見到有客人來買外賣, 撐撐小店, 3折真係非常吸引另外餐廳亦有做 , 價錢都好優惠, 有$980 / $1480 / $2280 供 6-12 / 15-20 / 20-25人享用到講下我地嘅食物, 我被一個海鮮拼盤價錢所吸引, 二百三十多就有4款海鮮, 仲要有一隻龍蝦, 好抵食
不過今次再訪, 又有另一返體會, 感覺好親切
另外餐廳亦有做 [到會服務], 價錢都好優惠, 有$980 / $1480 / $2280 供 6-12 / 15-20 / 20-25人享用
到講下我地嘅食物, 我被一個海鮮拼盤價錢所吸引, 二百三十多就有4款海鮮, 仲要有一隻龍蝦, 好抵食!
員工仲會額外比杯水洗一下用具, 很貼心嘅服務, 仲會提我地唔好飲錯
除了價錢同小動物取勝, 餐廳環境都很衛生乾淨, 怖置擺設都很用心, 可見老闆花了很多心思
食到一半老闆來了, 佢都有為我介紹一下小動物嘅名, 又同我地一齊同小動物玩咗陣, 當中最喜歡雀仔藍藍, 顏色好靚
聊下聊下, 同老闆&員工就好似朋友傾計咁, 好窩心嘅感覺, 見佢地之間嘅交談都好和諧, 難得好老闆, 大滿足的一晚! 仲有種返屋企食飯嘅親切感!