2017-12-29 905 views
今日約咗契媽同契老豆係佢屋企附近食個晚飯。佢揀咗依間酒樓,因為貪佢可以坐得耐。我地叫咗個堂剪BB豬半隻、瑤柱金菇扒豆苗、野山參燉水鴨、離唔開有白飯同啤酒。瑤柱金菇扒豆苗:由於豆苗當造,所以好幼嫩,易入口。配上瑤柱,對鍾意食菜既人,值得推介。堂剪BB豬半隻:見到佢令我諗起新年或者生日,睇賣相已經覺得豬皮好脆,食落去暖暖地,皮堅好脆,肉味鹹鹹地得黎腍,好惹味,食得多有點膩。野山參燉水鴨:對我嚟講好抵飲,大約會有8碗湯之餘,仲有湯渣。 湯渣有半隻鴨、瘦肉同其他藥材,所以飲落去有藥材味之餘仲飲到原汁原味。個度啲姐姐話每日限量供應,賣曬就冇啦。

2017-11-28
Type of Meal