2022-08-27 61 views
灣仔廈門街最近新開左間台式料理,主打平民化路線🤩價錢唔貴,收工想同朋友短聚都唔錯!店內裝修以木系為主, 好似置身屋企咁溫馨、舒適🤓餐廳採用環保竹製餐具,顏色溫柔少女風,望落好舒心♥️☀️三杯魷魚🦑配雞絲飯🐥•$86三杯雞就經常食到,三杯魷魚真係未食過BO用一杯麻油,一杯醬油,一杯米酒調製既三杯醬由門店即日準備咁就唔會走味啦😎濃郁強烈既三杯醬跟同酥脆十足外脆內爽既魷魚🦑相當匹配,佐飯一流!雞絲飯🐥肉質唔鞋完全可以就咁食都得😃☀️經典台式牛肉麵🐮 (半筋半肉麵) • $82可以簡紅燒、麻辣🌶、 辣番茄口味🍅而我就忠於原味,紅燒就最岩我😁湯底帶有中藥甘醇,牛腩🐮好淋同牛筋Q彈,好出色!大大塊好滿足🤭刀削麵唔會一夾就斷,唔係手打果隻,但都唔錯😆☀️炸物拼盤 • $38拼盤分別有炸四季豆、杏包菇同花枝丸🤓面頭滲左D胡椒鹽提升鹹香食到舔舔脷👅小小建議可以加張吸油紙係底,冇咁油之餘仲美觀D🙈☀️蒟蒻球白桃烏龍 • +$12白桃烏龍清香,蒟蒻球低卡有咬口😝好解渴♥️

☀️三杯魷魚🦑配雞絲飯🐥•$86
三杯雞就經常食到,三杯魷魚真係未食過BO

☀️經典台式牛肉麵🐮 (半筋半肉麵) • $82

☀️炸物拼盤 • $38

☀️蒟蒻球白桃烏龍 • +$12
白桃烏龍清香,蒟蒻球低卡有咬口😝好解渴♥️