2022-11-30
📍 熊貓小雲吞 (佐敦)🆕佐敦新開熊貓小雲吞連鎖店🐼主打川式食品🌶️餐廳自家製既川式醬料配料有超過20款搭配😮非常惹味😋仲可以有唔同辣度可以自由配搭🌶️亦有好多自家製食品, 務求做到足料有風味⭐️性價比高🤩非常抵食👍🏻兩個人$200都未到叫到成枱野食😙好滿足💕✨軟糯香甜紅糖糍粑 $28⭐️必點!👍🏻😋😋 糍粑炸到表面酥脆🤤內裏軟面有點煙靭😍非常有口感!配上紅糖同黃豆粉好好食😋✨ 傷心重慶酸辣粉😭🌶️👍🏻 $33酸辣粉爽口彈牙😋非常開胃👍🏻麻辣感中帶酸, 油而不膩😋✨麻辣雞絲手工涼皮 🐓 $40雞絲份量多🤩手工涼皮撈埋辣菜甫、炸黃豆、蔥同花生好惹味😋✨雲吞雙拼系列🐖🍅(20隻)$45雲吞有5款選擇,都係手工自家制👍🏻我揀咗一口粟米豚肉雲吞&一口高麗菜豚肉雲吞😆皮簿,一口細細粒既好足料,鮮甜😋湯底都有6款選擇,有辣有唔辣,食咗咁多辣嘢😝我揀番個唔辣嘅特濃蕃茄湯底🤭湯底有蕃茄肉同埋菜,蕃茄味重香甜🍅✨田園涼拌青瓜 🥒 $24比我預期中大碟😆青瓜新鮮✨ 手工冷泡洛神花茶 (單點$20 跟餐$12)低糖, 清香🌷👍🏻✨手工冷泡黃金大麥茶(單點$20 跟餐$12)無糖, 健康☺️👍🏻中意食辣既仲可以買埋餐廳自
✨軟糯香甜紅糖糍粑 $28
✨ 傷心重慶酸辣粉😭🌶️👍🏻 $33
酸辣粉爽口彈牙😋非常開胃👍🏻麻辣感中帶酸, 油而不膩😋
✨麻辣雞絲手工涼皮 🐓 $40
雞絲份量多🤩手工涼皮撈埋辣菜甫、炸黃豆、蔥同花生好惹味😋
✨雲吞雙拼系列🐖🍅(20隻)$45
✨田園涼拌青瓜 🥒 $24
比我預期中大碟😆青瓜新鮮
✨ 手工冷泡洛神花茶 (單點$20 跟餐$12)
低糖, 清香🌷👍🏻
✨手工冷泡黃金大麥茶(單點$20 跟餐$12)
無糖, 健康☺️👍🏻
中意食辣既仲可以買埋餐廳自家製嘅辣椒醬返屋企🌶️😋
📍 熊貓小雲吞 (佐敦)
佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場地下G04-G05號舖