2021-12-03
開始天氣凍啦, 雞煲又係時候要出動! 今天試間親民價既野先。我地一早book咗枱,好快就入得去。場地好大,座位同張枱都好大,坐卡位 ~坐得好舒服,又可以放到好多食物,唔駛驚唔夠位放野食。我地揀咗個A餐精選美國雪花肥牛 - $188,呢個價錢已經包左雞煲同任食。雞煲:一開始黎左個雞煲, 我地揀左小辣。份量大概有半隻雞。食落去d雞好嫩滑同醬汁好濃旭!好香好惹味!跟住就出去拎上湯打邊爐, 任你喜好落幾多上湯落去。呢到係QR code揀野食,出面有d雪櫃俾你拎飲品同蔬菜。食物嘅種類都幾多,肉類、丸類、海鮮類,小食等以下係我最鐘意既食物推介~肉類: 雪花肥牛,特級肥牛,半肉片 — 色澤好靚,肉質亦鮮嫩。鮮脆鯇骨腩 — 好厚肉,肥美。海鮮同丸類: 是日海鮮~象拔蚌 — 好爽口鮮甜,仲要無沙架墨魚鬚,墨魚滑,蝦 —爽口彈牙,同好新鮮呀其他:一口台灣腸,蟹棒,仲有好多唔同款茹類炸響鈴,炸魚皮 — 炸得香脆,係打邊爐必食!放入鍋到有晒豬骨湯既味。甜品:自助雪糕機有士多啤梨及乳酪兩款口味,仲有唔少配料。必食呀!飲品:飲品種類勁多,有好多款自泡,汔水,而我就鐘意飲竹蔗茅根,飲完好舒服,好似無咁熱氣
今天試間親民價既野先。我地一早book咗枱,好快就入得去。
雞煲:
食物嘅種類都幾多,肉類、丸類、海鮮類,小食等
以下係我最鐘意既食物推介~
肉類:
雪花肥牛,特級肥牛,半肉片 — 色澤好靚,肉質亦鮮嫩。
鮮脆鯇骨腩 — 好厚肉,肥美。
海鮮同丸類:
是日海鮮~象拔蚌 — 好爽口鮮甜,仲要無沙架
墨魚鬚,墨魚滑,蝦 —爽口彈牙,同好新鮮呀
其他:
一口台灣腸,蟹棒,仲有好多唔同款茹類
甜品:
自助雪糕機有士多啤梨及乳酪兩款口味,仲有唔少配料。必食呀!
飲品: