2022-02-25
#日式eatcovery #深水埗eatcovery💡親民價的和牛飯近期因為疫情關係,禁晚市堂食,好多小店都熬唔住,所以我地都應該支持一下,呢間位於深水埗,以抗疫價推出超抵食日式外賣,外賣$28就食到咖哩牛舌飯,$38就食到和牛炒飯,嘩 真心呢個價錢食過早餐都唔至啦,仲要咁平就食到和牛,真心推仲。🍽咖哩牛舌飯 牛舌好厚身,食落夠口感,而且索曬咖哩汁,夠曬入味,正。日式咖哩好香,甜甜地又易入口,再加埋洋蔥作伴,撈飯一流。🍽和牛炒飯🐮以$38就有咁大碗,真心抵食,而且和牛都幾多,而且唔會鞋,食落有口感。炒飯粒粒分明,又唔會咸又唔會油,味道岩岩好。🍽豚肉生薑配飯🐷開頭以為以為外賣個豚肉份量會唔多,點知打開見到鋪滿晒豚肉,肉質煎過特別脆口,但仍然好嫩滑,唔會好乾身。而且仲有紫菜碎同芝麻,好有日式風味。🍽原味和牛餃子只要係主餐加$18就有,一盒有3粒,雖然唔係好大粒,但勝在入面和牛好足料。😆ps/ 所有外賣都要額外收$2,但如果加$4要飲品🧃,外賣盒就不另外收費。最正係堂食任加飯底,下次午市可以黎試下。
💡親民價的和牛飯
🍽咖哩牛舌飯