2021-09-07
好味指數😋😋😋😋回頭指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️開心指數🤗🤗🤗🤗🤗今日朋友帶咗我嚟試呢一間小店,佢話嚟食過覺得好正~ 天氣熱有時都會想食下生冷嘢~入口附近雪櫃內有一盒盒加拿大同墨西哥海膽、三文魚、泡芺,亦都見到有新鮮嘅原條魚、生蠔… 開始已經心心眼😍店內設計都幾有特色!有唔同款式有大有細嘅酒桶,同千與千尋嘅Kaonashi(無臉男)公仔擺設~店員話呢段時間冇本地同日本嘅海膽,所以木板燒港膽同海膽拼盤都暫時未有得供應!🍴倍化帶子吞海膽($88/2件)嘩!好大粒帶子呀!造型有D似刈包咁!😂 帶子刺身中間切開,中間夾住份量好慷慨嘅海膽,外面包住紫菜!先就咁試少少海膽,佢今日用嘅係加拿大海膽,呈金黃色有少少光澤,食落去口感綿滑,非常肥美… 帶子刺身新鮮夠飽滿,軟嫩鮮甜,食落仲有少少火炙味道,睇真D,發現原來貼住紫菜嘅兩邊有微微燒過,令到味覺多一種層次!咁嘅組合咁嘅價錢真係超抵食!超級推介😋🍴北海道鮮鳳趾生蠔($68/隻)即叫即開,都幾大隻飽滿,落咗少少檸檬汁響面,一啖滑入口,勁creamy又鮮甜濃郁,呢款生蠔嘅海水味唔太重,唔太鹹,啱晒鍾意食肥厚飽滿又creamy 生蠔嘅我!🍴原條雞魚刺身($328)所有原
回頭指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️
開心指數🤗🤗🤗🤗🤗
🍴倍化帶子吞海膽($88/2件)
倍化帶子吞海膽
🍴北海道鮮鳳趾生蠔($68/隻)
北海道鮮鳳趾生蠔
🍴原條雞魚刺身($328)
所有原條魚都係時令日本鮮魚,我哋揀咗雞魚!刺身魚嚟到嘅時候不禁嘩咗出嚟!好靚呀!每一片都切得厚薄一致,師傅刀工抵讚!👍🏼 呢種魚唔係脂肪型嘅魚,夾落去見到魚肉晶瑩剔透就知道夠新鮮!咬落去係爽口彈牙,魚味屬較為清淡類!之後試另一片點咗隨魚上嘅柚子醬汁,酸酸味味咁,帶返出魚嘅淡淡鮮甜味,好清爽感覺!啱晒夏天食!
原條雞魚刺身
🍴魚頭魚骨湯(+$38)
叫咗原條魚刺身可以加$38 有個魚湯,奶白色嘅魚湯大大鍋熱辣辣,佢除咗魚頭魚骨外,仲加咗豆腐同蔥花,係濃郁嘅魚湯,食完成餐生冷嘢飲返個熱辣辣魚湯完結感覺係好圓滿嘅~
所有海鮮都好新鮮,價錢相宜,係一間親民又高質嘅小店!