2023-06-04
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🧋🧋🧋🧋🧋🍴🍽🍴🍽🍴🍽-間唔中都會想食吓台灣嘢,但企喺街邊食炸雞真係諗起都熱😹。今次喺小麻吉嘆住冷氣就可以享受喺台灣夜市覓食嘅感覺,佢細細份可以一次過嗌好多唔同款嘅小食過口癮,而且主菜套餐選擇又多,性價比好高👍。🥢 大滿足定食- 肉燥麻辣口水乾拌麵(加煎蛋)、慢煮蔥燒豬軟骨、蔥油灼青菜 $93 🆗乾拌麵嘅辣味帶少少麻,好香濃,撈埋肉燥嘅鹹香令到味道更加有層次,撈埋太陽蛋汁好滑溜😆。豬軟骨好淋又入味,好鐘意佢嘅八角味夠重。除咗自己揀嘅主菜、小食同麵之外,仲有台灣小香腸同涼拌小王瓜,真係好飽好豐富🤤。🥢 原味鹽酥雞 $20 🆗個皮炸到好酥好脆,雞肉應該用咗雞柳,比較乾身又冇咁油,唔會太肥膩。🥢 炸芋泥地瓜球 $20 🆙入面嘅芋泥同地瓜味道好濃,一咬開啲香味即刻飄晒出嚟,味道唔會太甜,啲比例啱啱好。值得一提嘅係,呢度嘅炸物都係即叫即炸,用嘅油好新鮮,食落肚唔會有油膩嘅感覺。🥢 滷水豬耳 $40 🆗豬耳好爽口但又唔會太硬,滷水汁滲透咗入豬耳裡面,味道好濃郁。🥢 珍珠紅豆仙草凍(小) 跟餐+$9 🆙呢個價錢就可以食到個甜品真係好抵!紅豆甜而不膩,仙草凍清甜爽口,口感好滑嫩,加咗
$93 🆗
🥢 原味鹽酥雞 $20 🆗
🥢 炸芋泥地瓜球 $20 🆙
🥢 滷水豬耳 $40 🆗
🥢 珍珠紅豆仙草凍(小) 跟餐+$9 🆙
呢個價錢就可以食到個甜品真係好抵!紅豆甜而不膩,仙草凍清甜爽口,口感好滑嫩,加咗好多煉奶好正。份量都啱啱好,細細地唔會over eat🫶。
🥢 凍珍珠奶茶加紅豆 $28 🆗
🥢 烏梅汁 跟餐 🆗
嘢飲好大杯好抵飲,烏梅汁偏酸又唔甜,解渴一流👍。珍珠奶茶偏甜同埋奶味比較濃,珍珠好煙韌好有咬口。
🥸評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀🥸
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 7/10