2021-12-07 99 views
炮台山一帶食肆唔算多,威菲道一帶見到有3間完全唔起眼嘅茶餐廳,我就是旦試一間吧。話明係小店,店面真係唔係大,但係一進店啲姐姐都好好示意我坐那個位。今日午餐都有5款,價錢$42-45,不貴。今日唔係好肚餓,所以我點了常餐($37)。牛油方包仲係軟唔係擺到乾👍🏻火腿奄列大份,火腿絲也不少,重點係少油。沙爹牛肉通心粉,沙爹味唔算特出,牛肉大塊,通心粉係大粉有坑紋,粉係煮得剛好,通心粉份量也多,唯獨是沙爹味真係唔濃,碗粉唔係突出之作,不過真係大大碗。餐茶我點了熱檸茶,味道正常。雖然食物嘅味道唔突出,不過小店真係有啲家庭式經營果種感覺,幾個樓面阿姐都好客氣又熱情。整體用餐感覺好好。

牛油方包仲係軟唔係擺到乾👍🏻

火腿奄列大份,火腿絲也不少,重點係少油。

餐茶我點了熱檸茶,味道正常。

整體用餐感覺好好。
2021-12-01
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$37 (Lunch)