2021-04-11 995 views
今次去左屯門安定邨旁的加藤屋食飯。一個餐平均都$40-$50,非常抵食。我揀左雞肉炊配烏冬(壽喜燒日式濃湯),大大一份,只係$42。幾鐘意佢既鍋物可以自由配搭(最後有餐單)。肉類可選牛肉(+$2)、豚肉同雞肉。雜炊配白飯,可加$2轉烏冬或拉麵。湯底可選清湯、味噌湯、壽喜燒日式濃湯同麻辣湯(+$1/$2)。另外仲有得揀汽水、麵豉湯或玄米茶。揀左肉類,雜炊重有幾多其他配料: 粟米、椰菜、蟹柳、金菇、木耳絲、獅子狗、紅蘿蔔、蛋、腐皮等等,都幾豐富。湯底我揀左壽喜燒日式濃湯,甜甜地,幾夠味,不過就油左同鹹左少少,食完會有d口渴。價錢親民,唔太高要求,想平平地食一餐,都係一個唔錯既選擇~