2022-05-21 25 views
今次Lunch time 約咗朋友食飯經過呢間日式居酒屋 #九町屋 ,見餐廳佈置幾有日本風味而價錢又好親民,仲要全日都免收加一,即係入去試吓!😍🦀辛味軟殼蟹煎飯($55)呢度嘅人氣煎飯好有特色,有多款口味我哋就叫咗軟殼蟹,軟殼蟹大大隻,炸到金黃酥脆好香口,又有蟹既鮮味,下面嘅煎飯食落煙煙韌韌,配埋醬汁好好味🤤🍲 牛肉壽喜燒鍋 ($52)呢個壽喜燒鍋賣到咁平但係絕對唔會Hea你😳 呢個壽喜燒汁味道啱啱好又唔會太甜,大大塊嘅肥牛肉質鮮嫩,配搭大量蔬菜同雞蛋,好食!另外我哋亦都叫咗兩款小食,一款係🍗燒辛味餃子雞翼($39),雞翼一人一隻,飽滿嘅雞翼釀入餡料,燒到好惹味!而另外既🥟 九町屋餃子($32)就正常發揮,有肉汁而煎得幾脆口。整體來講餐廳質素唔錯,價錢親民,值得支持!

🦀辛味軟殼蟹煎飯($55)

🍲 牛肉壽喜燒鍋 ($52)