2022-09-01 609 views
呢間米線鋪經過好多次,但一次都冇入過去食,上次落勁大雨我哋廢事行,於是揀咗食呢間,一試覺得ok,可以推薦俾大家試吓🤣環境當然冇cafe個啲咁好,呢個價錢都係做街坊生意,水同餐具都係自助~嘢食都同普通米線鋪差唔多,主打小鍋米線,酸辣麻辣拌麵都有💁🏻‍♀️=====================🍜招牌酸麻辣米線 $28(轉紅薯粉+$2)腩肉+$10|唐生菜+$7酸麻辣顧名思義就係又酸又麻😂不過個人覺得偏酸,麻就唔係好麻,辣都唔係好辣,叫咗中小都冇乜料到,食到辣嘅朋友可以再叫辣啲惹味啲🤤個人覺得呢度嘅紅薯粉幾好食~唔會太難咬,而且幾索湯,腩肉亦唔會太韌,不過有少少肥🤏🏻🍜清湯小鍋米線 $28腐竹$10|芝士丸$10|菜心$7朋友唔食得辣,所以叫咗清湯🤓佢話呢度嘅清湯幾好食,唔會話太清淡~腐竹同芝士丸就正常發揮,冇乜特別,友人特別一讚個菜心好清甜,同湯底幾夾😝🥡椒鹽豆腐 $29外皮少少脆,入面幾嫩滑,但就唔夠椒鹽唔夠味,可惜🥲=====================總體嚟講,個人覺得呢度嘅紅薯粉不錯,份量同價錢都幾親民,方便快捷😂雖然味道冇話特別出色,但如果嚟到附近諗唔到食咩,又想揀間平平地

呢間米線鋪經過好多次,但一次都冇入過去食,
上次落勁大雨我哋廢事行,於是揀咗食呢間,
一試覺得ok,可以推薦俾大家試吓🤣

環境當然冇cafe個啲咁好,
呢個價錢都係做街坊生意,水同餐具都係自助~
嘢食都同普通米線鋪差唔多,
主打小鍋米線,酸辣麻辣拌麵都有💁🏻‍♀️
=====================
🍜招牌酸麻辣米線 $28(轉紅薯粉+$2)
腩肉+$10|唐生菜+$7
酸麻辣顧名思義就係又酸又麻😂
不過個人覺得偏酸,麻就唔係好麻,
辣都唔係好辣,叫咗中小都冇乜料到,
食到辣嘅朋友可以再叫辣啲惹味啲🤤
個人覺得呢度嘅紅薯粉幾好食~
唔會太難咬,而且幾索湯,
腩肉亦唔會太韌,不過有少少肥🤏🏻
招牌酸麻辣米線

🍜清湯小鍋米線 $28
腐竹$10|芝士丸$10|菜心$7
朋友唔食得辣,所以叫咗清湯🤓
佢話呢度嘅清湯幾好食,唔會話太清淡~
腐竹同芝士丸就正常發揮,冇乜特別,
友人特別一讚個菜心好清甜,同湯底幾夾😝
清湯小鍋米線

🥡椒鹽豆腐 $29
外皮少少脆,入面幾嫩滑,
但就唔夠椒鹽唔夠味,可惜🥲
椒鹽豆腐

=====================
總體嚟講,個人覺得呢度嘅紅薯粉不錯,
份量同價錢都幾親民,方便快捷😂
雖然味道冇話特別出色,
但如果嚟到附近諗唔到食咩,
又想揀間平平地嘅食,呢間都可以考慮🤔
2022-08-25
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)