2023-10-01 48 views
天一商場附近開咗幾間酒店,吸引了旅客行商場又多開咗幾間多國菜及特色小食店。有間越南菜,地方大又企理,唔冼同人迫坐得舒舒服服食餐飯。招牌燒牛肉法包 法包烤到外面脆卜卜,脆而不硬size有潛艇咁大。牛肉焦香有黑椒粒,食落去辣辣地,配有少量沙律醬囗感酸酸甜甜。生牛肉湯檬牛肉湯檬粉最緊要就係個湯底,湯頭好甜牛味濃,一飲就知真材實料,飲完唔會覺得口渴,而且牛肉份量都幾足。酸辣無骨鳳爪大大碟鳳爪配料有芹菜芫荽,爽囗脆軟骨有咬口,如果可以再多啲酸汁就更加Perfect。軟殼蟹米紙卷即炸的軟殼蟹熱辣辣,冰涼米紙另包上米粉、蘿蔔絲、青瓜絲囗感更清新。越南炸蝦餅蝦餅炸得乾身又脆囗,蝦肉夠彈牙!加$12可以叫一杯特飲,都幾低飲。我們加了一杯巨峰提子梳打及凍越南椰香咖啡,天氣熱飲返杯暑氣全消!

招牌燒牛肉法包

生牛肉湯檬

酸辣無骨鳳爪

軟殼蟹米紙卷

越南炸蝦餅
蝦餅炸得乾身又脆囗,蝦肉夠彈牙!

• 招牌燒牛肉越式法包