2017-07-07
環境舒適的Moomin Cafe(姆明)餐廳位於尖沙咀海港城LCX 3樓,可電話預約訂座設最低消費,平日晚餐沒有限用餐時間,因此可以輕輕鬆鬆,不用急着交枱,窗外景色優美,可欣賞維多利亞港夜景,餐廳內裝修帶有北歐色彩,及擺設了姆明家族系列的公仔,小朋友見到是非常開心的,店員非常有禮,充滿熱誠及細心工作,我order了Dinner Set D- Beef tenderloin $228 跟湯或沙律+麵包/白飯+餐飲,份量都幾大碟,一個女仔都未必食得晒,白飯擺碟是姆明造型,小朋友見到非常開心,牛扒味道雖然普通但不屬於難食,配菜薯蓉,西蘭花,薯仔,蕃茄,蘑菇,用料新鮮,雖然餐牌食物選擇不多,價錢也較貴,但我覺得也是值得一試的一間主題餐廳。