2018-07-10
八個朋友好耐冇見,大家都係港島呢邊做野既,通常呢啲時候都冇人簡食乜咖啦,我諗住 Pizza Express 咁多分店,咁應該差極有個譜啦,但用餐體驗太差了… 令我覺得搞到咁多人陪我一齊食間咁既野,好失禮。我地去呢一日可能因為係星期三,所以唔太多人。理論上,客人唔太多,咁人手應該相對地比較充足?但我地企左係外面好耐都冇人安排我地入座,而入面只有小貓三四隻。最後我地自己自行行入去。menu 自然都係冇比我地,咁我地自己拎埋,簡直係自助式。舉左手幾十年都冇人應,真係等左好耐先終於有個人行埋嚟理我地。但最搞笑既係,佢完全對於多左一枱客呢件事唔感到有咩問題,咁同時亦都可以睇得出佢地溝通唔好。我地嗌左好幾個 pizza 同意粉,正常嚟講應該夠八個人份量(六女兩男)。但上菜個陣真係世界級,佢係未比任何我地餐具、水我地個陣就上左菜,咁…係想我拿手食?跟住仲要我地叫先識拎上嚟。最神奇係佢地依然無歉意,而我講左呢段過程好似少少字,但其實已經係四個字既事。四個字都唔發現自己冇安排人入座、冇比餐具我地…都唔容易。即係,踢一腳先郁一郁個款。個份量,真係正常夠八個人食,有兩個女仔仲要係唔點食野減肥個隻。但全部人食
通常呢啲時候都冇人簡食乜咖啦,
我地去呢一日可能因為係星期三,
最後我地自己自行行入去。
menu 自然都係冇比我地,咁我地自己拎埋,簡直係自助式。
但最搞笑既係,佢完全對於多左一枱客呢件事唔感到有咩問題,
咁同時亦都可以睇得出佢地溝通唔好。
咁…係想我拿手食?跟住仲要我地叫先識拎上嚟。
四個字都唔發現自己冇安排人入座、冇比餐具我地…都唔容易。
即係,踢一腳先郁一郁個款。
但全部人食完之後都覺得唔飽(其實係食完好似冇食咁)
個份量真係好細,講緊係我地已經再 encore 多兩個 pizza 都唔夠食。
除左北京烤鴨個個係好味之外,其他都唔係普通唔好食咁簡單,係就真係唔好味。
總知成件事就好失望,而最可惜既係,我地好耐冇見,一見就食左間用餐體驗咁唔好既餐廳。
唯有續下場再傾下計,食多少少野。