2018-08-26
成日聽人講觀塘工廠區有好多特別又有水準既樓上餐廳,一直想試好耐,咁岩同老婆係觀塘行完街搵野食,見到有間新開張餐廳,一於去試下去到餐廳門口就見到一個好sharp船舵招牌,就好似海邊餐廳一樣。已餐廳入面好大同有一幅海邊壁畫,讓人感覺由如置身海邊,好relax,而坐位之間不會坐得密密麻麻到如快餐店茶記般,坐得好舒服同老婆叫左兩個晚餐加一個小食,頭盤有湯或薯仔蛋沙律選擇,我就要左一個沙律,味道ok,而且份量都好多。到主菜我叫左一份安格斯肉眼扒配黑椒汁加意粉,味道唔錯,牛扒好juice,真係入口即溶,只是黑椒汁有少少淡。而老婆叫左一份白汁蘑菇三文魚意粉,我攞左一塊三文魚黎食,好大塊好夠味。到小食瑞士雞亦,這個真的不得了,雞亦好入味好滑,絕對可比美太平館,值得推介試下。總括黎講,呢間餐廳令我對工廠區樓上餐廳留下一個好印象,我亦都會推介給朋友同再次幫襯。
美國安格斯牛扒
白汁蘑菇三文魚意粉