2024-04-25 257 views
私房菜價錢一般都唔平 今次呢間私房菜上年冬至同同事食過冬至飯今日就帶屋K人嚟試下🍽️前菜本地水耕沙律菜伴芝麻醬 / 榮哥自家甜酸齋 / 茶燻流心蛋伴黑魚子醬配厚切茄子 / 涼拌黑白木耳涼拌黑白木耳獨立一碟上其他3款拼盤每人一份 擺盤精緻 我最欣賞個沙律菜 新鮮唔碎唔散🍽️原盅燉哈密瓜螺頭黑毛豚肉湯(位上)x2 / 原盅燉姬松茸淮山甘筍燉黑毛豚肉湯(位上)x2湯料好足料 2款湯水都係屬於滋補同增強免疫力嘅我平時煲嘅多 原盅燉就係原汁原味🍽️黑松露醬炒花尾躉班球配鮮露筍花尾躉班球好滑 份量好多 露筍爽脆黑松露味道唔會太勁 無遮蓋到魚味 🍽️蝦球水芙蓉醬汁下完全見唔到蛋 筆起果下真係好似出水芙蓉咁蝦球新鮮爽口 呢款都算幾得意🍽️醬燒爽厚豚頰肉配柳丁汁青木瓜絲木瓜絲味道清新開胃 豬臉頰每日都要用嚟咀嚼 所以呢個部位食落口感都特別好 比豬鞍更加爽🍽️招牌茶王燻雞皮脆肉嫩 味道唔錯🍽️魚湯有機時令鮮蔬今日係菠菜 🍽️大紅大紫炒飯配日本櫻花蝦紅菜頭我細個唔識食 都係近呢幾個月先學識買嚟煲湯 非常有益健康 米飯夠幹身 粒粒分明 中間夾雜好甜嘅紅菜頭粒 櫻花蝦就做返個鹹嘅調味 呢個我偷到師 下次係屋K都可以自己試下整🤪
私房菜價錢一般都唔平

我食過幾間私房菜 環境都唔係話好華麗果種
私房菜主要都係講究食物味道質素
呢間私房菜我哋4位係$1818再加一 人均$500/位
同上年冬至飯價錢差唔到 人多試到嘅款式就更多
菜單一般都有幾款比你選擇 如果工人姐姐唔食豬阿牛阿 都可以幫你轉換