2021-10-17
店鋪:La Pizza Express (觀塘)地址:觀塘海濱道86號地下2號舖有時放咗工不時會去觀塘海濱果邊行吓散吓心,行到有蓋遊樂場同空地果邊見到有班後生仔女喺到玩滑板🛹,於是就興起坐咗喺到睇佢哋踩板,比我見到有間La Pizza Express嘅外賣小店🥡適逢第一次返夜更,諗住買啲好嘢食同同事分享,就諗起呢間 @lapizzaexpress_lpg 🍕,決定買啲嘢食返去同同事開心share🥳佢哋嘅食物都喺即叫即整,主打Pizza、三文治🥪、沙律🥗、餡餅🥙、小食,仲有唔少手工啤同氣酒🍾,最平一個pizza都喺$38,每個大概有8吋,都幾抵食👍,仲可以自選材料去整你自己鍾意嘅DIY pizza,實啱你心意😎✝️卡邦尼薄餅 $58卡邦尼意粉就食得多🍝,卡邦尼薄餅就第一次試,原來喺用咗同樣嘅材料作為pizza嘅toppings,有煙肉粒🥓、洋蔥🧅、mozzarella cheese、Parmesan cheese🧀、翡翠苗,最面頭仲加咗生蛋黃,食落更加香,pizza餅底同toppings之間放咗忌廉芝士汁,焗完之後未食都聞到勁香芝士同煙肉味,餡料仲有非常多,食完之後諗,如果加埋黑松露去食就
地址:觀塘海濱道86號地下2號舖
佢哋嘅食物都喺即叫即整,主打Pizza、三文治🥪、沙律🥗、餡餅🥙、小食, 仲有唔少手工啤同氣酒🍾,最平一個pizza都喺$38,每個大概有8吋,都幾抵食👍,仲可以自選材料去整你自己鍾意嘅DIY pizza,實啱你心意😎
✝️卡邦尼薄餅 $58
卡邦尼意粉就食得多🍝,卡邦尼薄餅就第一次試,原來喺用咗同樣嘅材料作為pizza嘅toppings,有煙肉粒🥓、洋蔥🧅、mozzarella cheese、Parmesan cheese🧀、翡翠苗,最面頭仲加咗生蛋黃, 食落更加香,pizza餅底同toppings之間放咗忌廉芝士汁,焗完之後未食都聞到勁香芝士同煙肉味,餡料仲有非常多,食完之後諗,如果加埋黑松露去食就perfect🤤
✝️藜麥毛茄沙律 $68
沙律就成日食🥗,一份有秋葵、藜麥、車厘茄嘅沙律就真喺比較少有,尤其藜麥嘅處理程序比較複雜。 呢幾款材料營養非常多,加埋麻醬去食,簡直係我嘅大愛😻
✝️水牛城炸雞鎚 $58
自家製嘅水牛城炸雞鎚咸香而微辣, 有6-7隻雞鎚,肉唔算好多,但食落都幾嫩口,幾惹味😋