記得之前搭地鐵已經見過呢間餐廳招牌,覺得個名好得意。餐廳裝修簡約舒服,以木色為主,文青feel。每個set 加$10就有三小碟前菜、一碟青菜或杞子燙青菜&小甜品,唔係唔加呀嘛~個盤放到滿哂,成個set超級豐富!!  其中一款較特別的小碟是醃苦瓜,爽得黎唔會太苦。無辣鹽酥脆炸雞配椰菜絲沙律及魯肉飯 ($108 + $10)鹽酥雞選用原隻雞脾,切開上脾同下脾,勁大件!!肉質亦相當嫩滑。 外皮入口酥脆 ,咬落”索索”聲;調味亦剛好,唔會過咸。魯肉飯甜甜地又唔會過咸;椰菜絲有酸汁作調味汁,好細心。岩鹽咸豬肉拼皮蛋醬生菜包配蒸刈包 (兩件) ($108+$10)有對即棄手套提供,可以落手慢慢做出自己口味的刈包。刈包鬆軟,咸豬肉片燒得香脆多汁,皮蛋醬咸咸地,夾埋爽口白菜,味道豐富又好夾。食完兩件包,淨菜沾皮蛋醬都好正!!最後連醬都比我地清哂,感覺個醬撈白飯都會好食。~加配台式飲品可以減$10~有時候想喝紅豆奶茶 (熱)奶茶茶味較濃,紅豆夠淋,唔會好甜。幾大杯。水蜜桃果粒愛玉 (少冰少糖)見menu個杯好別緻就試下,佢係一隻cocktail杯放大咗,望落仲多過杯奶茶! 好啱打卡。茶味同樣香濃,仲有少
記得之前搭地鐵已經見過呢間餐廳招牌,覺得個名好得意。
餐廳裝修簡約舒服,以木色為主,文青feel。
個盤放到滿哂,成個set超級豐富!!
其中一款較特別的小碟是醃苦瓜,爽得黎唔會太苦。

鹽酥雞選用原隻雞脾,切開上脾同下脾,勁大件!!
魯肉飯甜甜地又唔會過咸;椰菜絲有酸汁作調味汁,好細心。

有對即棄手套提供,可以落手慢慢做出自己口味的刈包。
食完兩件包,淨菜沾皮蛋醬都好正!!
最後連醬都比我地清哂,感覺個醬撈白飯都會好食。

~加配台式飲品可以減$10~
有時候想喝紅豆奶茶 (熱)
奶茶茶味較濃,紅豆夠淋,唔會好甜。幾大杯。
水蜜桃果粒愛玉 (少冰少糖)
茶味同樣香濃,仲有少少玫瑰花,愛玉本身亦無好甜。

2023-01-05
Type of Meal