2019-02-25
又黎到觀塘工廈搵食, 今次黎到呢間日式cafe, 環境幾靚, 是休閒聊天的好地方!🔹和牛串 ($39)呢個最有驚喜, 和牛好鮮嫰, 油脂分佈平均, 牛肉味很濃, 一串有四五件和牛粒, 價錢都中規中距, 食完一串都唔夠喉XD🔹神戶野菜牛肉鍋($118)就黎開始轉暖, 梗係要趁熱前再食下打邊爐野啦, 一開蓋就傳來好香牛肉味, 煮得剛好, 唔會過老,店員都好貼心甘提我地煮到幾時會最好味, 湯汁都幾鮮甜~鍋內有娃娃菜,大冬菇,菇,食到底原來仲有d粉絲, 幾彈牙!🔹明太子蟹肉炒飯 ($118)明太子份量幾多, 炒飯粒粒分明, 帶點微辣, 如果蟹肉再多點, 口感會更加豐富~🔹大蝦蟹籽沙律 ($78)有三隻大蝦, 幾新鮮, 連埋沙律菜, 沙律醬同蟹籽, 食起來爽口有層次, 如果份量多點就更好~🔹熱情果smoothie ($42)甜度岩岩好, 熱情果味幾出~總體而言, 價格係觀塘黎講有點偏中上, 性價比一般, 但環境真心好舒服, 坐耐d都唔會攰, 好relax!位置係工廈搭到上14樓再上一層樓梯, 本身見好黑好靜仲以為行錯, 但轉個彎就見到好和式的佈置, 如果大廈許可, 擺d方向提示會更好~店內環境好
🔹和牛串 ($39)
🔹神戶野菜牛肉鍋($118)
店員都好貼心甘提我地煮到幾時會最好味, 湯汁都幾鮮甜~
鍋內有娃娃菜,大冬菇,菇,食到底原來仲有d粉絲, 幾彈牙!
🔹明太子蟹肉炒飯 ($118)
🔹大蝦蟹籽沙律 ($78)
🔹熱情果smoothie ($42)
甜度岩岩好, 熱情果味幾出~
店內環境好有日本風味, 一入門口仲有一個concer可以買日本的產品, 藥妝 shopping一番~
🔴