2021-11-07 1008 views
《觀塘食乜好》⤑觀塘工廈人氣點心店,每次都喺要等位先入到😭真喺少啲耐性都搞唔掂!今次假日肥仔竟然10分鐘就入到啦😳,呢到嘅點心出名大件又足料Cp值勁高所以非常多人嚟幫櫬💛平日下午茶時段仲再平啲㗎🫖!⇛ 🔸蝦餃拼粉果 $34呢到最出名必食一定喺蝦餃皇,但竟然比我發現佢雙拼粉果嘅價錢再抵食啲😜蝦餃真喺成粒乒乓波咁大,外皮晶凝通透夠煙韌內餡有三隻爽彈蝦仁,超足料🦐!另外粉果皮都算薄🥟餡料亦豐富,可以一試!⇛ 🔸醬汁茄子拼尖椒 $30喺巨大化嘅煎釀三寶🤩,茄子厚切🍆尖椒夠辣釀上厚厚的鯪魚肉,不得不講醬汁真喺特別出色用上甜豉油但有微辣感覺,面頭再放類似Xo醬加炸蒜,真喺香到癲🤤!⇛ 🔸墨西哥叉燒包 $25喺墨西哥包🇲🇽x叉燒包嘅完美結合,包面墨西哥碎甜甜地,咬落去喺濃味嘅叉燒包,正呀!⇛ 🔸蜜汁叉燒腸 $28叉燒腸皮夠薄最估唔到喺落咗勁多叉燒,真喺第一次食到每啖都咁足料腸粉🐽質素比平時酒樓好太多👅~⇛ 🔸蝦仁燒賣皇 $25燒賣豬肉餡夠紮實內裡都有三隻蝦仁🦐,啖啖肉同樣足料大粒!
《觀塘食乜好》

🔸蝦餃拼粉果 $34

🔸醬汁茄子拼尖椒 $30

🔸墨西哥叉燒包 $25

🔸蜜汁叉燒腸 $28

🔸蝦仁燒賣皇 $25

燒賣豬肉餡夠紮實內裡都有三隻蝦仁🦐,啖啖肉同樣足料大粒!