2022-06-09
@哈豆 觀塘工廈中嘅平靚正台灣嘢🤭好耐之前有同事已經對呢間台灣嘢贊不絕口,但因為懷疑啲同事味蕾麻麻地一直無意欲去試,今日落超大雨又懶得行就索性上樓試試!食完先發現自己走寳左好耐~比一般的台灣牛肉麵抵食好多之餘味道又好不錯!!推推!🤣平日一碗牛肉麵都要成百銀再加一,呢度套餐先七十幾蚊連野飲之餘還要無加一收費~~豐盛牛肉鮮番茄湯麵 套餐$ 78👍番茄湯底飲落鮮甜,而味道入味都幾濃鬱、加上酸菜和葱花、連埋一旁的三大塊牛展、牛肉、貢丸、花枝丸各一粒,再加上大舊的番茄塊、果然與名稱相符,真心超級豐盛~~👉而麵底就有別於平時食開的牛肉麵,賣相有少少似河粉,但吸湯之餘面質都有咬口,配上酸酸甜甜的湯底惹味又令人一啖接一啖。豐盛台灣牛肉湯麵 套餐$ 78👍配料和鮮番茄湯麵大致相同,則是少了酸菜和番茄塊,令湯底的清甜的藥材和牛骨湯味更爲突出~~👍看看大家更喜愛酸甜的番茄湯底亦或是清甜的牛骨湯底,我就覺得兩者味道都很不錯,食完都無好重味精的感覺o(* ̄▽ ̄*)ブ🍹 隨套餐更附送飲品:🍹 凍豆漿紅茶、或綠茶☕️可以自行調教冰塊甜度~超級貼心。而轉飲珍珠鮮奶都係加八蚊,絕對良心價~~~😄我就試左豆漿紅茶~好似奶
好耐之前有同事已經對呢間台灣嘢贊不絕口, 但因為懷疑啲同事味蕾麻麻地一直無意欲去試,今日落超大雨又懶得行就索性上樓試試!食完先發現自己走寳左好耐~比一般的台灣牛肉麵抵食好多之餘味道又好不錯!!推推!🤣 平日一碗牛肉麵都要成百銀再加一,呢度套餐先七十幾蚊連野飲之餘還要無加一收費~~
豐盛牛肉鮮番茄湯麵 套餐$ 78
👍番茄湯底飲落鮮甜,而味道入味都幾濃鬱、加上酸菜和葱花、連埋一旁的三大塊牛展、牛肉、貢丸、花枝丸各一粒,再加上大舊的番茄塊、果然與名稱相符,真心超級豐盛~~ 👉而麵底就有別於平時食開的牛肉麵,賣相有少少似河粉,但吸湯之餘面質都有咬口,配上酸酸甜甜的湯底惹味又令人一啖接一啖。 豐盛台灣牛肉湯麵 套餐$ 78
🍹 隨套餐更附送飲品:🍹 凍豆漿紅茶、或綠茶☕️ 可以自行調教冰塊甜度~超級貼心。而轉飲珍珠鮮奶都係加八蚊, 絕對良心價~~~😄我就試左豆漿紅茶~好似奶茶的感覺又感覺健康好多, 男朋友就加兩蚊飲左豆漿。都OK幾解渴~
如煙醉鷄卷 $48 調味幾好,有酒香味之餘又帶點甜味,但質感我就覺得還好~~整體中規中矩!~
📍哈豆 - 觀塘成業街19號成業工業大廈2樓29室