2023-03-18 436 views
🍜🍜🍜星期六下午係觀塘工廈區樓下有一間食肆門口堆左好多人,有人排緊隊等入座,亦有好多人等外賣,岩岩肚餓同搵緊野食,所以決定要試下,果然真係好有驚喜一入到去,普通港式茶記粉麵店既格局,但出奇地多野食簡,鋪頭牆壁都貼滿餐牌、食物相、介紹,正正望緊之際,落單職員已經問我地係唔係第一次黎食,佢已經講出心水推介五香肉丁豬扒撈通粉($56)撈通粉第一次食,所有通粉粒粒都沾滿醬汁,再撈埋五香肉丁同蔥花,好香好吸引,少少辣味愈食愈想食,睇返介紹原來多人簡配手撕雞,我地就簡左豬扒,豬扒大件另上,有蔥油淋係面,少少唔夠嫩,但三樣野配合埋係新嘗試魔鬼菜心($18)撈通粉感覺如果少少油膩,就食返個菜心中和下,魔鬼菜心都落左心思,有肉碎、蔥花加上湯,最後有埋糊椒粉,味道加埋絕對無失望魔鬼奶油多士($27)最後以魔鬼奶油多士作為甜品,一邊朱古力粉,一邊奶油,中間夾左未溶既厚牛油,牛油夾係兩款甜味中間,脆脆多士起到作用唔算太甜,但係每啖都非常之邪惡有次諗住再去試下其他菜式,但正工遇著鋪頭每逢星期日休息,大家想試就要留意
🍜🍜🍜

五香肉丁豬扒撈通粉($56)

魔鬼菜心($18)

魔鬼奶油多士($27)

Type of Meal
Tea