2017-05-13 1860 views
由於今日返中班,所以返工之前決定食個靚午餐, 見到依間 Bella Shine係OpenRice 嘅評語都唔錯,果然無令我失望!Bella Shine所處嘅巧運工業大廈喺駿業街嘅大十字路口,便利店隔離,一d都唔難搵上到去面門很簡單,但一定不會找錯地方由於時間非常早,未到中午食飯時間,所以我做左第一個客,可以好好咁影到靚靚既環境午餐set有6款,價錢由相宜的$68至到$118都有,豐儉由人。而我話左今日要食好野的嘛!唔食牛的我當然要揀E餐,扒美國黑豚肉配蜜糖芥末燒汁主菜未到之前,有熱辣辣既餐包仔,有別於一般既油包,依個有小小芝麻再烤到表面有小小脆脆地,配上牛油真係太美妙了餐湯有紫薯湯。最近紫薯十分受到追捧,好多餐廳都有紫薯食物,但多數係甜點。點知我飲第一啖就差d<喔>一聲叫出來!原來是咸的紫薯湯!質地有點像煲到起沙既紅豆沙,但更順滑。而且好香既紫薯味到主菜扒美國黑豚肉啦黑豚肉外層煎得香脆,而內面肉質爽口但嫩滑,而且好juicy ,每一口都係充滿豚肉的油脂香氣。至於蜜甜芥末燒汁味道不是坊間多數的味道,Bella Shine的不會芥末味太過重,同燒汁的味道好夾最後埋單不用$1

上到去面門很簡單,但一定不會找錯地方

餐前餐包仔

紫薯湯

扒美國黑豚肉配蜜糖芥茉燒汁

到主菜扒美國黑豚肉啦

最後埋單不用$100,絕對性價比高,下次一定再來

到我食完就岩岩1點鬆d,人潮出現啦!全餐廳差不多滿座,我都係快快脆走人唔好阻住人家做生意了

2017-05-11
$100 (Lunch)
餐前餐包仔
紫薯湯