2022-04-03 45 views
個日同朋友係觀塘食飯就上網見到呢間好似幾吸引咁😙就去咗食🙈個日係星期日都幾多人下🤭等咗差唔多20分鐘先有位😶由於係工廠大廈等待期間都幾熱下🔥餐廳嘅位都多下但燈光較暗🌑🔸紅燒牛肉麵 $90牛肉係牛展🥩唔會太老😙而麵就比較冧👐🏻湯底方面就太咸🤧朋友話咸到有d苦😳而我食咗一兩啖都覺得有d咸😓整體而言偏重口味🤭🔸鹽酥雞滷肉飯 $79好有台灣feel🇹🇼香港大多數都係冇肥肉嘅🤭但呢碗有肥肉同埋有好多汁🙌🏻但有d咸👐🏻係可以接受範圍😽而鹽酥雞好脆😚但都係普普通通😶而配菜有青瓜🥒甜不辣同地瓜條🍠但都係正常🔸玉米起司蛋捲餅🧀 $38呢個係個人最期待嘅🥰蛋餅好脆🤤芝士都有好多🧀而粟米個人覺得可以再多d🌽🔸荔枝綠茶 (少甜)第一啖飲到好有荔枝味😳但飲飲下有d藥水味😬🔸百香果紅茶呢個唔係我飲所以就不多作評論啦😶朋友話好開胃😙

🔸紅燒牛肉麵 $90

🔸鹽酥雞滷肉飯 $79

🔸玉米起司蛋捲餅🧀 $38

🔸荔枝綠茶 (少甜)
第一啖飲到好有荔枝味😳但飲飲下有d藥水味😬

🔸百香果紅茶