適逢喺觀塘區工廈shopping 、無意間發現咗間工廈隱世豚肉日式料理。坐低後店員都好Nice咁同我哋介紹返店舖嘅Menu同介紹店內選用日本空運北海道千歲產戶米豚肉,仲遞上水同QR code 比我哋慢慢自己落單。我哋嗌咗Lunch Set, 埋單每人都唔洗$2百🥰依個價錢仲要高CP值❣️🐖千層吉列豚(芝士流心)漢堡包🍔蜜糖芥末醬XO黃金千層吉列豚配秘製咖喱天使麵追加咗炸墨魚咀小食🍹富士山 & 緩々空氣甜品:紅桑子布朗尼 、海鹽雪糕佢哋嘅吉列豚同坊間一般嘅有啲分別,切開見到佢係由一層層疊起咁,應該都有13-15層感覺都係手功嘢~ 外層夠酥脆內裏嘅肉質軟硬適中亦保留到豚肉汁🤤色香味俱全、漢堡包身係竹炭做嘅唔會過硬都軟熟,仲夾有🍅同芝士口感豐富,仲跟埋薯條~份量十足。而XO黃金千層吉列豚入面仲有邪惡咸旦黃,一層層夾雜住豚肉,面頭仲有好多炒香咗嘅XO醬瑤柱喺度香味十足~ 十分邪惡啊🤤富士山 🗻外形,顏色分層藍白色咁幾有意境 飲落微微咸甜感覺,海鹽奶泡配上梳打嘅清新口味~緩々空氣係飲得嘅Tiramisù💕 濃濃奶香綿滑口感仲配有香口嘅餅乾比你,又係飲品又係甜品嘅感覺👍👍分層飲先享受唔同口感😋再攪拌

🐖千層吉列豚(芝士流心)漢堡包🍔蜜糖芥末醬
追加咗炸墨魚咀小食

🍹富士山 & 緩々空氣
甜品:紅桑子布朗尼 、海鹽雪糕

緩々空氣係飲得嘅Tiramisù💕 濃濃奶香綿滑口感
仲配有香口嘅餅乾比你,又係飲品又係甜品嘅感覺👍👍分層飲先享受唔同口感😋再攪拌飲都好好飲~

而炸墨魚咀小食冇過分烹調,幾有嚼口,甜品同小食都係水準內~

店舖唔算好大,感覺有啲星空銀河感,牆身仲有富士山火車嘅壁畫,影相都幾靚。而枱面都設有免費叉電位比你叉下電🥰真係好貼心~ 一邊食飯仲可以叉埋電💕
XO黃金千層吉列豚
富士山
紅桑子布朗尼 、海鹽雪糕
$180 (Lunch)
XO黃金千層吉列豚
富士山
紅桑子布朗尼 、海鹽雪糕
  • 千層吉列豚
  • 千層吉列豚(芝士流心)