2019-11-06
事隔一段時間,又帶朋友黎食呢間工廈 cafe,朋友係第一次食,所以對佢有期望,而我就係再次返黎食,睇下 d 質素係咪不變,甚至更正,所以其實我既期望係更高!呢間 cafe 既環境裝修其實幾正,起碼比到一種舒服既感覺你,都唔係話好覺自己身處係工廈之內今晚我同朋友都一同同意地揀左呢個 2人套餐,佢係一個 Dinner Set 黎,包前菜,小食,意大利飯/麵,主食 及 甜品,$398 係2位既價錢,所以都 ok 喎!點左呢個 set 之後,隨之而來的係 餐湯及餐包,今晚係南瓜湯及蒜蓉包,兩者都配合既,不過如果南瓜湯再香濃 d,蒜蓉包再焗得耐d,禁就更香脆,兩者味道更佳其實前菜整體嘅份量都多,因為另外仲有沙律包埋,入面帶有少量生果,可以用來清一清口腔將蒜蓉包點下南瓜湯嚟食,口感上冇咁乾第一個主菜嚟啦,當晚亦見到有好多客叫,佢係 德國鹹豬手配三色汁,除咗有擺盆及賣相,最估佢唔到嘅係,隻豬手真係大大隻,而且外觀非常吸引,淨係望到都覺得有驚喜豬手主要係一條主骨,外層炸得非常香脆,顏色吸引,而且都好香味將豬手切開,其實佢嘅份量都真係幾多,因為成隻豬手都幾大隻,一路切嘅時候你已經感覺到佢外層非常香脆,入
將蒜蓉包點下南瓜湯嚟食,口感上冇咁乾
將豬手切開,其實佢嘅份量都真係幾多,因為成隻豬手都幾大隻,一路切嘅時候你已經感覺到佢外層非常香脆,入面有少量肉汁流出,非常非常吸引
三色汁方面,分別有黑椒,蜜糖芥茉,同埋茄汁三個味道,我個人比較喜歡嘅,就係黑椒汁,味道係最突出最配合嘅,其實本身五點任何醬汁都已經好好食,點埋就更上一層樓了
而係呢個套餐入面,小食方面我哋就揀咗 水牛城雞翼,佢有4隻,其實都做得唔錯,重點當然係佢出面醬汁啦,帶有少少微辣,酸酸甜甜咁都幾得
另一個主菜我哋揀咗 白松露忌廉帶子手工粉,賣相都幾特別,第一眼我見到嗰啲手工粉,感覺有啲似蟲仔!
白松露嘅味道非常強烈,當中嘅兩粒帶子亦煎得好靚,而手工粉係真係由人手製造,外型其實有啲似蝦條,食落個口感其實同通粉差唔多,都幾得意