2019-01-06
同朋友上網搵到呢間Little Tipsy,見到裝修得好靚,就好想去試下喇!約左朋友星期六放工去食lunch,餐廳係觀塘廣場斜對面的王子大廈,好易搵一入到去,裝潢同睇相一樣,好新呀!餐廳以灰色為主食,枱與枱之間的空間好闊落,坐得好舒服set lunch的餐牌種類都幾多,主菜由輕量級的沙律到重量級的牛扒都有而且餐廳仲好有心思,每個餐都有營養標記,朋友想變大隻仔,緊係要揀份有優質蛋白質的午餐喇午餐包括餐包,餐湯,主菜同餐飲羅宋湯配法包羅宋湯有少少蒜味同其他餐廳的有少少唔同味道更突出法包熱辣辣送湯一流香煎海鱸魚配甘筍汁及田園沙律海鱸魚很新鮮完全沒有腥味皮煎得脆魚肉十分滑第一次吃甘筍汁十分有驚喜酸酸甜甜很醒胃而且亦帶有creamy的口感好味沙律也是非一般的除了有沙律菜之外還有蕃薯紅菜頭健康之選慢煮肉眼扒配香烤薯仔及田園沙律肉眼7乘熟煎得剛好肉嫩而且很有牛味茉莉花茶飲品方面都好特別茉莉花茶很香飲落仲帶有少少蜜桃味而且完全唔係死甜是清甜好清新的感覺奶茶奶茶中帶有微微的朱古力味點解廚師咁有心思嘅?
一入到去,裝潢同睇相一樣,好新呀! 餐廳以灰色為主食,枱與枱之間的空間好闊落,坐得好舒服
午餐包括餐包,餐湯,主菜同餐飲
羅宋湯配法包
而且完全唔係死甜
是清甜
好清新的感覺
奶茶中帶有微微的朱古力味
點解廚師咁有心思嘅?