2017-10-20
今日喺觀塘行完街,揀咗LM cafe 試一試~ 餐廳幾大,裝修不錯,我地坐咗卡位,幾闊落~ 餐牌好多選擇,我地點咗星級雜扒餐,芝士肉醬焗薯條,韓式炸雞,甜品點咗自選班戟~ 星級雜扒餐$95鐵板餐熱辣辣,有西冷扒、雞扒、英式腸、煙三文魚、炸帶子,我地揀咗龍蝦汁,西冷扒比較薄身,都算淋,雞扒厚身,皮都幾香脆,英式腸細細兩條,味道正常,炸帶子和煙三文魚味道不錯~ 整體份量算多~芝士肉醬焗薯條$28賣相不錯,好大份,熱辣辣,芝士好足料,味道濃郁,肉醬味道亦不錯,薯條則有點淋,可能係因為太多芝士肉醬的緣故~ 韓式炸雞份量足,雞炸得好脆,而且保持到肉汁,又唔會太油膩,底下有蜜糖可以點,味都唔錯~ 上面加左一啲沙律菜,感覺清新~ 自選班戟$55班戟都一樣,好大份,有四塊,又有兩球雪糕,兩種醬料,我哋揀咗綠茶味同朱古力味雪糕,蜜糖醬同朱古力醬,生果揀咗士多啤梨~ 班戟好有蛋香,軟綿綿,熱辣辣,唔錯~ 配上雪糕同醬料都好好味~ 食完超級飽~
星級雜扒餐$95
芝士肉醬焗薯條$28