2018-11-06
今日同朋友去開觀塘有開倉,行完買完都已經好肚餓!諗起上次同事介紹觀塘而家多咗好多新餐廳,一問之下佢就推介左Mela!睇到餐牌上面都有幾多選擇,我哋兩個女仔都心大心細,最後揀咗兩杯飲品同三款食物!餐廳喺商場正中間都幾開揚,座位之間都好寬闊,坐得舒服!餐廳喺商場正中間都幾開揚,座位之間都好寬闊,坐得舒服!朋友叫咗Sangria (White Wine),除咗有鮮果味道之外,亦有少少白酒調製而成,味道容易入口!本身我唔係太飲得酒,於是我自己就叫咗Virgin Hoilday,同樣有鮮果味但最重味道都係橙味,味道幾fresh!先嚟一個白酒汁煮蜆,上枱有好香蒜蓉味,加咗少少辣椒、香草同白酒去煮亦增加咗蜆嘅鮮味!好味到食到停唔到!再嚟係巴馬火腿薄餅,每塊都有一片巴馬火腿,唔太咸好惹味,加上我至愛嘅茄汁底,味道真係好夾!呢個西班牙炒飯係我意想唔到嘅,一般喺其他餐廳食,味道會越食越咸,但呢度個味道做得剛剛好!同時又做到個質感濕濕哋,食起上嚟比較juice,加上配料好多,其實真係好唔錯!朋友仲嫌少想再叫,哈哈!無諗過觀塘除咗多咗餐廳之外都咁高質素,同朋友約定下次再嚟試埋佢啲手製闊麵先!
餐廳喺商場正中間都幾開揚,座位之間都好寬闊,坐得舒服!
餐廳喺商場正中間都幾開揚,座位之間都好寬闊,坐得舒服!