新開的「合十 Fusion Tens」位於觀塘港貿中心,整體設計都以木色裝潢,仲設有露天座位,頭頂有浪漫既星星⭐吊燈,打卡一流✨⁣。巨型豬扒跟薯菜 $188豬扒超大塊好吸引!餐廳職員介紹佢地係用慢煮方式,用水果發酵,令到肉質嫩滑多汁。除左個豬扒,仲配有薯條同埋番茄翠玉瓜,職員仲提醒我地要趁熱食❤~香草🌿煙肉黃金蠔 $98炸蠔有四件,每一件都好大隻,表面炸得金黃,蠔肉飽滿充滿鮮味。再配上自家制的醬汁,更加惹味~大阪燒薄餅 $123呢款大阪燒薄餅好薄身,材料有魚籽 沙律菜 沙律醬 夾埋一齊食好香脆,同埋清新,非常好食😙。藍藍天空高掛我的夢 $48呢杯藍藍天空應該有好多人鍾意,佢外型超靚, 係少女都愛既淺藍色😍, 幼滑的冰沙,飲落有菠蘿和椰漿味,推薦!紅都面晒 $48呢杯紅都面晒真係因爲個名而點的,造型都好吸引,飲落去相當fresh,適合打卡😊。#hk #hkig #kwuntong #hongkongig #salad #dessert #yummy #openrice #chill #hea #outdoor #holiday #kwuntongfood #香港 #觀塘 #港貿中心 #合

巨型豬扒跟薯菜 $188

香草🌿煙肉黃金蠔 $98

香草🌿煙肉黃金蠔

大阪燒薄餅 $123

藍藍天空高掛我的夢 $48

藍藍天空高掛我的夢

紅都面晒 $48

紅都面晒

#hk #hkig #kwuntong #hongkongig #salad #dessert #yummy #openrice #chill #hea #outdoor #holiday #kwuntongfood #香港 #觀塘 #港貿中心 #合十 #田園 #相機食先 #戶外 #西餐 #觀塘友 #觀塘美食 #觀塘cafe
2021-12-08
香草🌿煙肉黃金蠔