2024-09-02 61 views
同朋友觀塘收工搵到依間餐廳上嚟試吓,地點都容易搵,一入門口就比右面既牆畫吸引,有我最鍾意嘅富士山!讚👍🏻不停打下,店不是太大,但幾有日本🇯🇵氣氛!坐低掃碼睇睇有咩食,見到有款千層吉列豚,好吸引,先點了一個,睇餐牌介紹吉到豚係用北海道既千歲 米豚,因為用15%北海道大米的飼料養殖,所以唔會有豬肉的異味,肉質蓬鬆同甜美,再加埋一層一層加上去做出吉列豚,一入口口感好特別,從未食過呢個款吉列豚,好脆口豚肉的嫩滑口感好正,美味😋,之後再點了香煎日本北海道米豚配日式咖哩飯,又係好嫩口配咖埋好夾一流,見到飲品都多特別既選擇!個個名都好好聽,選擇困難症又出現,最後揀左一杯緩夕空気(慢靈魂),係一杯飲得嘅Tiramisu,好特別啊!另一杯叫了夕焼け(晚霞)特調珈琲Espresso配上新鮮橙汁,酸酸甜甜好特別!好飲 ,整體唔錯!