2023-01-22
*✲゚*。 🎏觀塘海濱附近日系 cafe🍵呢間cafe係位於觀塘海濱匯 估唔到office building 入面都會有間高質嘅cafe😝
雖然係cafe 但係有唔少日本丼飯 e.g. 南蠻炸雞牛油果醬丼 鰻魚丼
見個menu 幅圖畫得好靚 所以就叫左個漁師丼試吓😙實物同menu上幅圖畫一樣咁吸引架😍 同埋幾好味😋上面放咗蛋黃漬 • 日本櫻花蝦刺身 • 吻仔魚 • 香蔥辣吞拿魚蓉 • 三文魚子 • 飛魚子🎏另外仲叫左個小食 鹿兒島甘栗紫薯薯餅入面有栗子又有紫薯 兩樣都係我鍾意食嘅😆
是日蛋糕有抹茶卷蛋💚蛋糕鬆軟 而且抹茶味濃😙
星期六日/假期叫飲品有半價🙆🏻♀️加$21 就有勁大杯Hojicha Latte 拉花係動物嚟🐻
焙茶味好香 唔會太甜👍🏻整體食物同飲品質素都幾好有機會想再嚟試吓佢個picnic set 訂完拎去附近觀塘海濱picnic🧺
睇佢IG見個賣相好吸引呀😆Cafe環境幾舒服 Weekend去唔算太多人 可以坐耐啲都ok🙆🏻♀️-✨ 漁師丼 ($158)✨ 抹茶卷蛋 ($68)✨ 鹿兒島甘栗紫薯薯餅 ($28)✨ Hojicha Latte ($42/ Weeken
觀塘海濱附近日系 cafe🍵
見個menu 幅圖畫得好靚 所以就叫左個漁師丼試吓😙
實物同menu上幅圖畫一樣咁吸引架😍 同埋幾好味😋
另外仲叫左個小食 鹿兒島甘栗紫薯薯餅
入面有栗子又有紫薯 兩樣都係我鍾意食嘅😆
是日蛋糕有抹茶卷蛋💚
蛋糕鬆軟 而且抹茶味濃😙
星期六日/假期叫飲品有半價🙆🏻♀️
加$21 就有勁大杯Hojicha Latte 拉花係動物嚟🐻 焙茶味好香 唔會太甜👍🏻
整體食物同飲品質素都幾好
有機會想再嚟試吓佢個picnic set 訂完拎去附近觀塘海濱picnic🧺 睇佢IG見個賣相好吸引呀😆
✨ 漁師丼 ($158)
✨ 抹茶卷蛋 ($68)
✨ 鹿兒島甘栗紫薯薯餅 ($28)
✨ Hojicha Latte ($42/ Weekend +$21)
+10% service charge
📍 break @break_co_