Break位於觀塘海濱附近,主打日式食物同咖啡,例如南蠻炸雞牛油果醬丼🐥、鰻魚丼🎏、是日意粉🍝、手沖咖啡 & 特飲等🍵,亦有輕食提供,例如木魚花半熟蜜火腿芝士多士🥪、鹿兒島甘栗紫薯薯餅🍘、一口炸池魚🍤。餐廳希望打破香港既有午餐劣食文化,秉承「用心煮,良心賣」宗旨,希望喺壓迫生活下為大家提供一個喘息嘅小空間,等大家可以 ”𝘁𝗮𝗸𝗲 𝗮 𝗯𝗿𝗲𝗮𝗸”,放鬆一下🎐☁咖啡店採用開放式設計,整體以木系裝潢為主,配上綠色植物,彷彿融入大自然之中🌿☕️另外值得一提係咖啡店由得獎咖啡拉花師Owen Lui坐鎮,咖啡拉花超級靚😍𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁 ☰ ᴍᴇɴᴜ 𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁🐽•玉子燒吉列豬扒三文治• $𝟴𝟴令我諗起日本鐵路三文治🥹 雖然玉子燒同吉列豬扒都唔係十分嫩滑,但配上燒汁好惹味😋 仍然係幸福嘅組合🥰🐟•𝟰𝟴°𝗖慢煮三文魚牛油果醬丼• $𝟭𝟰𝟴又係另一個不敗配搭🌟 慢煮三文魚肉嫩肥美,加上creamy嘅牛油果醬+帶咸香嘅三文魚籽,配白飯一流😚 丼飯配味噌湯及前菜,飲品仲可享半價優惠💖☕️•焙茶拿鐵• $𝟮𝟭🍯•横濱黑蜜拿鐵(熱)• $𝟮𝟰兩杯飲品唔只拉花靚,味道仲好濃郁😋整

🐽•玉子燒吉列豬扒三文治• $𝟴𝟴

🐟•𝟰𝟴°𝗖慢煮三文魚牛油果醬丼• $𝟭𝟰𝟴

☕️•焙茶拿鐵• $𝟮𝟭

🍯•横濱黑蜜拿鐵(熱)• $𝟮𝟰

兩杯飲品唔只拉花靚,味道仲好濃郁😋

整體覺得環境寫意,食物擺盤有心思而且味道唔錯,值得一試👍🏻

⋆ ⋆ ⋆ ⋆ ⋆
🐽 Overall : 7.8/10