2016-01-22
有朋友介紹觀塘有間西餐唔錯,今日早左收工就同個同事去試吓。黎地鐵站都唔算遠,落車行幾分鐘就到。係工廠大廈都唔算難搵。上到去地方都幾大唔係太多人都幾舒服,裝修同環境都唔錯。兩個人坐低咪睇吓有咩野食lor都幾多選擇,最後我地一個擇左比目魚扒,一個人擇左羊鞍扒。兩個都跟餐。一黎就上左個鵝肝豚肉醬,跟包上。賣相都ok。個包幾好食,外脆內軟。個鵝肝豚肉醬都唔錯,入口幾香。涂上個包食都幾好。之後上個黑松露蛋,賣相有d奇怪,但食落口好香黑松露味。食完成個口都係黑松露味。超開心!隻蛋係糖心配黒松露都幾夾。個口感幾好。(值得一試)之後到沙律,可以清一清啦個沙律配料都幾多。蝦,三文魚同豚肉都燒過,入口幾香。加上佢地個新鮮berry sauce 酸酸甜甜都幾開胃。Starter最後上個野菌濃湯。一上到黎已經聞到好香。入口好香菇味,濃度剛好。好好味呀!食左幾個starter之後,我地已經有d飽啦。不過點要試main course.主菜上場我叫左個羊鞍扒,要7成熟,剛剛好。有薯蓉底,good!!!!幾好食,肉質唔錯,份量剛好。同事個比目魚扒都唔錯,個汁幾好,份量都幾大。經過一輪衝鋒陷陣後,我地已經飽左9成。叫埋
黎地鐵站都唔算遠,落車行幾分鐘就到。
係工廠大廈都唔算難搵。 上到去地方都幾大唔係太多人都幾舒服,裝修同環境都唔錯。
兩個人坐低咪睇吓有咩野食lor
都幾多選擇,最後我地一個擇左比目魚扒,一個人擇左羊鞍扒。兩個都跟餐。 一黎就上左個鵝肝豚肉醬,跟包上。
賣相都ok。個包幾好食,外脆內軟。
個鵝肝豚肉醬都唔錯,入口幾香。涂上個包食都幾好。 之後上個黑松露蛋,賣相有d奇怪,但食落口好香黑松露味。
食完成個口都係黑松露味。超開心!
隻蛋係糖心配黒松露都幾夾。個口感幾好。(值得一試) 之後到沙律,可以清一清啦
個沙律配料都幾多。蝦,三文魚同豚肉都燒過,入口幾香。
加上佢地個新鮮berry sauce 酸酸甜甜都幾開胃。 Starter最後上個野菌濃湯。
一上到黎已經聞到好香。入口好香菇味,濃度剛好。
好好味呀!
食左幾個starter之後,我地已經有d飽啦。
不過點要試main course.
主菜上場 我叫左個羊鞍扒,要7成熟,剛剛好。
有薯蓉底,good!!!!
幾好食,肉質唔錯,份量剛好。 同事個比目魚扒都唔錯,個汁幾好,份量都幾大。
經過一輪衝鋒陷陣後,我地已經飽左9成。
叫埋杯餐茶,飲左兩啖。
𠲖,我地原來仲有甜品。(已經好飽啦) 唔緊要, 甜品有第二個胃,繼續食。
個mango cake 幾好,中間有雪榚,幾得意。
個雪榚就係普通雲呢拿雪榚。 都ok la。
個焦糖蛋唔錯,唔會甜到飛起。幾好食。
食完甜品,飲埋杯野,吹多陣水就埋單走人。
一人$300幾 都OK. 可以下次再食過。