放工諗住去觀塘海濱散步,食個下午茶先。餐廳環境非常闊落寧靜,可能因為下午茶時間冇乜人散步,加上係放工時間。一進門口,就見到餐廳門口有袋裝麵包出售,而嗌餐方式與大型連鎖快餐店同出一轍,到櫃檯嗌餐即時付款,然後拎數字牌度餐桌上,就有專人送餐上枱。叫咗一個常餐A,雞粒蕃茄通粉、牛油餐包、蔥花火腿炒蛋、及配熱飲$50,下午茶時間滿$50可有9折優惠。整體來說,我最出色是熱辣辣的蕃茄雞肉通粉,舊業農鄉番茄味湯底,而且都有頗多雞肉粒,富有特色的炒蛋,但嫌牛油餐包沒有焗過,比較凍。價錢算高,但勝在環境較靜,但除非行到咁入費事行出去的話,就不如喺地鐵站附近搵間餐廳依飽個肚才進去。
放工諗住去觀塘海濱散步,食個下午茶先。

常餐A