2017-11-30
早排見對面工廈開左間韓國餐廳,於是上去望下,原來主要係食炸雞。空間幾寛敞,而且一行入去就聞到D炸雞味同燒肉味,相當吸引。一來到就先叫左野飲先。佢D野飲全部都五顏六色,花多眼亂。主要係唔同水果o既口味,相信同炸雞應該幾配搭。叫左杯墨爾本的翡翠,勁大杯…兩隻色係中間分開。待應提醒要將兩隻色混埋一齊先好飲。黃色加綠色,即刻變成綠色。先來叫左個小食拼盤,叫獨島之戰。有吉烈豬扒、香辣雞搥、八爪魚丸、特色豬啼肉及餐肉蛋壽司。雖然都係炸物,但每款都特別炮製,豬啼肉非常軟身,一D都唔韌。但我最鐘意都係吉烈豬扒,外脆肉軟,非常好食。到主角出場,因為兩個人食,所以叫左半份炸雞,揀左韓風柚子蜜炸雞。柚子蜜佈滿整件炸雞,果然落足料。一食落口,充滿柚子蜜,一D都唔覺得油膩同熱氣 。另外,仲叫左鐵鍋鈔雜菜,係菜上面加左勁多木魚片,一齊食係幾特別。用筷子炒一炒佢,D香味出晒來。 整體來講,間餐廳係幾有自己特色,係每道菜都加左D心思係入面,地方好近地鐵站,行5分鐘左右就到,空間比較大,約多D人一齊食都可以。重點當然係D野食夠好食,經過的話可以上去試下。
但我最鐘意都係吉烈豬扒,外脆肉軟,非常好食。