2023-08-10
觀塘有好多值得推介嘅餐廳 早幾日放lunch就去咗呢間喺觀塘嘅Cafe 雖然位置唔算好近地鐵站 但係行過去都唔係好遠🤣🤣 而且食物幾高質 坐耐咗都覺得幾舒服😌 值得介紹一下👍🏻😆.🐷Hunter Breakfast 👅8/10 $148呢一份全日早餐食落感覺幾特別 炒蛋配有少少黑松露 令到成個味道更加豐富🎉 而且仲有煙肉同埋超級香甜嘅燒菠蘿😌 Parma Ham同埋腸仔亦都非常之香😍😍 啲菜上面仲有一啲唔同嘅莓 🤣 我會話整體感覺非常之Fresh🐷Grilled US Baby Back Ribs 👅8.5/10 $168用咗韓國嘅辣椒醬配落去呢一個咁美式嘅背肋骨 😌 感覺非常特別 而且肉質都唔錯 上面仲有塊燒過嘅檸檬 🍋 整體感覺會冇咁油膩 輕輕減左啲油膩感 😆 份量亦都非常之對得住價錢😎 仲有超級香甜嘅紅薯🍠薯條 薯條可以配落去檸檬乳酪到😍😍 非常之好嘅一個配搭😌🐷Iced Green Tea Latte 👅8/10 $56茶味都幾香濃 唔會有苦澀嘅味道 亦都唔會太甜 熱辣辣嘅天氣入到去叫返杯 真心正😆🐷Pineapple Oolong Shaken Tea 👅8/10 $56上面
🐷Hunter Breakfast 👅8/10 $148
上面仲有塊菠蘿乾 整體嚟講覺得烏龍嘅味道唔會蓋過咗菠蘿嘅味道 唔錯😍