2022-12-02
前幾日聽朋友介紹觀塘有間係工廈嘅隱世cafe好正又好chill,所以就book黎試下!!┈✨ Mosha Breakfast暮舍早餐 $128- 好推介!!!依個Mosha breakfast有煙肉、煙三文魚、炒蛋、茄汁豆、沙律、炒雜菌,仲有兩塊朱古力同蜜糖牛角包窩夫~最令人驚豔既係佢既窩夫,真係整得好好食!!!!外層烤到微微脆口,入面軟軟既,口感煙韌,諗起都想食!!(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)✨ 明太子蟹肉扁意粉 $128- 一上已經聞到明太子既香味,味道微微辣,又香又惹味~意粉上面舖滿海苔絲,而且蟹肉同明太子份量十足,入面仲有雜菌,每一口都好豐富😋✨ dalgona tiramisu $78- 平時最愛食既甜點就係Tiramisu,一見到menu有Tiramisu,點可以錯過😋上面有兩層Mascarpone cheese,撒滿可可粉同焦糖脆脆,奶香濃郁,有空氣感,口感輕盈,底層既手指餅浸滿expresso,甜中帶苦,入口即化,係我近期食過最好食既tiramisu(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)✨ 奶蓋茉莉花綠茶 $45- 奶蓋好厚,芝士味好香,配上有淡淡茉莉茶味綠茶,配搭得好好~😋┈💕依間cafe真心高質
┈
✨ Mosha Breakfast暮舍早餐 $128
✨ 明太子蟹肉扁意粉 $128
✨ dalgona tiramisu $78
✨ 奶蓋茉莉花綠茶 $45
┈
💕依間cafe真心高質,每一樣野食都覺得好好食,真係食得出餐廳對製作野食既用心同認真,依家既天氣坐係户外座位好舒服,吹住自然風咁食野同朋友傾計,好chill~依間cafe極推薦🥰