2024-12-18
專登試咗三次先至上嚟寫食評,目的係想睇吓依間火鍋嘅高品質輸出係唔係一路都咁穩定!結果答案係:食物高質! CP值高!服務好(呢個真心絕對好Appreciate)我最鍾意依度嘅芫荽皮蛋鍋底,因為佢嘅芫荽唔係求其擺幾條喺個鍋度,而係將啲芫荽Blend到好濃嘅汁加入豬骨牛仔嘅湯底(店員後認真介紹)。口感好濃厚,唔會好似有啲地方嘅芫荽皮蛋湯底,咁好似滾水一樣🤣我哋叫咗幾款前菜都好surprise荔枝蝦棗好好味炸得唔油膩,但係好鬆化,入邊嘅蝦滑非常實在,乳鴿味道夠濃又新鮮,讚👍🏻呢度嘅牛肉切得好厚,而且肉味好新鮮,仲有我覺得最正係手打墨魚滑同埋野生竹笙,非常厚身!呢幾款食材都係同我平時喺其他地方打邊爐食過有明顯分別嘅!佢哋嘅服務好好,店員都好熱情,而且加湯非常及時,就算當日我哋食飯嘅時候個場已經好爆,但我哋食完都唔會好似想我地快啲買單走人咁!而且我哋當日坐嘅地方屬於大廳,但係座位都好寬敞唔會好逼夾,我鍾意呢啲用餐環境!