2023-05-12
一直都聽聞觀塘駱駝漆大廈入面有好多隱世美食,所以今日就去咗入面嘅掌壽司🤪蟹籽沙律味道食落去好新鮮同開胃,而且份量仲要非常多👍🏻沙律入面嘅蔬菜都非常新鮮,口感清爽,比人一種健康嘅感覺😉香酥櫻花蝦餅嘅味道都令我驚豔,而且唔會話炸得好油咁😆仲要炸得非常香脆,外皮炸到金黃色,如果份量係雙數會更好😢之後就係唔同嘅壽司組合,我地叫咗鰻魚壽司,火灸左口魚邊壽司,碎蔥吞拿魚軍艦😋每人一樣一件啱啱好😋👍🏻不過再多啲我地都食到㗎🤣個人就最鐘意碎蔥吞拿魚,新鮮到好似去咗日本魚市場咁☺️刺身盛都係我非常鐘意嘅一道菜,呢度所有魚生都非常新鮮😍刺身盛入面主要都係啲大熱嘅魚類,每一種都有自己嘅特色和味道🥰店員仲推介咗我地食一款期間限定嘅八爪魚🐙個人覺得鹹鹹地幾得意😎最後嘅壽喜燒鍋都令我非常驚艷😮呢度嘅澳洲產M9和牛非常嫩滑,口感非常豐富😍加埋鍋入面嘅其他配菜令到成個鍋嘅味道更加豐富多樣,我地都食得非常過癮😙最後店員仲送多個雪糕比我地😆大家下有機會可以去試吓呀😉地址:觀塘開源道60號駱駝漆大廈第3座5樓U室
蟹籽沙律味道食落去好新鮮同開胃,而且份量仲要非常多👍🏻
沙律入面嘅蔬菜都非常新鮮,口感清爽,比人一種健康嘅感覺😉 香酥櫻花蝦餅嘅味道都令我驚豔,而且唔會話炸得好油咁😆
仲要炸得非常香脆,外皮炸到金黃色,如果份量係雙數會更好😢
之後就係唔同嘅 壽司組合,我地叫咗鰻魚壽司,火灸左口魚邊壽司,碎蔥吞拿魚軍艦😋
每人一樣一件啱啱好😋👍🏻
不過再多啲我地都食到㗎🤣
個人就最鐘意碎蔥吞拿魚,新鮮到好似去咗日本魚市場咁☺️
刺身盛都係我非常鐘意嘅一道菜,呢度所有魚生都非常新鮮😍
店員仲推介咗我地食一款期間限定嘅八爪魚🐙
個人覺得鹹鹹地幾得意😎 最後嘅壽喜燒鍋都令我非常驚艷😮