2022-09-21
今次去左觀塘接朋友收工,朋友推介觀塘呢間“丼瀛”食日本料理。聽聞刺身好新鮮同高質,加上係觀塘黃店,當然要支持下😊。👅 𝓜𝓮𝓷𝓾𝓼丼瀛特上築地壽司杯🍣💰268呢個壽司杯真係一個特別既體驗😍,未試過一杯杯咁食壽司🍣。餐廳幾有創意,外觀上已經好吸引:有齊7款刺身,有油甘魚、赤牡丹蝦、三文魚腩、芥末八爪魚、海膽蔥吞拿魚腩、帆立貝、松葉蟹蟹膏。可以一次過食齊咁多款,岩晒我呢D咩都想試既人!壽司非常之新鮮,非常鮮甜,特別係帶子爽口好甜同松葉蟹蟹膏都好鐘意😋 小編推介‼️牛油果軟殼蟹卷🥑(4件)💰68軟殼蟹配牛油果,首先口感creamy, 軟殼蟹香脆,唔錯😌蟹籽蝦餃炸豆腐丸🍡 💰48本身小編好喜歡食豆腐製品,咬上去好多蟹籽,入口層次好豐富🥰。雞皮餃子🥟(5隻) 💰48第一次試雞皮包的餃子😂口感好特別,重點係雞皮炸得好簿脆口,入口唔覺得油膩,沾埋醋汁好入味。有驚喜‼️溫泉蛋松葉蟹肉野菜沙律🥗💰40 沙律菜好新鮮,將蟹肉同溫泉蛋溝埋一齊食,好清新解油膩。#cc_觀塘推介——————————————————💕Encore指數:4/5 💕環境:4.5/5💕推介指數:4/5——————————————————📍丼
👅 𝓜𝓮𝓷𝓾𝓼
丼瀛特上築地壽司杯🍣💰268
牛油果軟殼蟹卷🥑(4件)💰68
軟殼蟹配牛油果,首先口感creamy, 軟殼蟹香脆,唔錯😌
蟹籽蝦餃炸豆腐丸🍡 💰48
雞皮餃子🥟(5隻) 💰48
溫泉蛋松葉蟹肉野菜沙律🥗💰40
沙律菜好新鮮,將蟹肉同溫泉蛋溝埋一齊食,好清新解油膩。
#cc_觀塘推介
——————————————————